Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Tema pentru Ziua comunicațiilor sociale 2016: comunicare și milostivire

 
Tema pentru Ziua comunicațiilor sociale 2016: comunicare și milostivire
  • 30 Sep 2015
  • 3483

”Comunicare și milostivire, o întâlnire fecundă” este tema aleasă de papa Francisc pentru Ziua mondială a comunicațiilor sociale 2016. Biserica catolică marchează anual această Zi specială în duminica precedentă solemnității Coborârii Duhului Sfânt. În 2016, potrivit calendarului latin, Ziua comunicațiilor sociale va fi marcată duminică, 8 mai.

Este singura Zi mondială promovată de Conciliul Vatican al II-lea prin decretul ”Inter mirifica”, adoptat de Părinții Conciliari în 4 decembrie 1963, în care citim: ”Pentru a spori eficacitatea multiplelor forme de apostolat al Bisericii cu privire la mijloacele de comunicare socială, se recomandă sărbătorirea în toate diecezele lumii, după aprecierea episcopilor, a unei zile pe an în care să se explice credincioşilor îndatoririle pe care le au în acest domeniu, să fie invitaţi să se roage cu această intenţie şi să verse contribuţii care vor fi folosite cu scrupulozitate pentru susţinerea şi dezvoltarea instituţiilor şi iniţiativelor promovate de Biserică pe acest plan”. (nr. 18)

Ziua comunicațiilor sociale din 2016 are o valoare jubiliară, anul viitor împlinindu-se 50 de ani de când această Zi a fost marcată pentru prima dată în mod special la nivelul întregii Biserici catolice, la 7 mai 1967.

Tradiționalul Mesaj pe care Sfântul Părinte îl trimite cu ocazia Zilei mondiale a comunicațiilor sociale este publicat de obicei în 24 ianuarie, comemorarea liturgică a Sf. Francisc de Sales, ocrotitorul ceresc al jurnaliștilor.Sursa:ro.radiovaticana.va