Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

LIVE: 50 de ani de la înființarea Sinodului Episcopilor

 
LIVE: 50 de ani de la înființarea Sinodului Episcopilor
  • 17 Oct 2015
  • 2932

Sâmbătă, 17 octombrie 2015, vor fi sărbătoriți 50 de ani de la înființarea Sinodului Episcopilor, creat de Papa Paul al VI după Conciliul Vatican II (15 octombrie 1965). La rugăciunea Angelus de duminică, 22.09.1974, Paul al VI-a a definit Sinodului Episcopilor: "Este o instituție ecleziastică, pe care noi, văzând semnele vremurilor, și încearcând să interpretăm în profunzime planul divin și constituția Bisericii Catolice, am stabilit după Conciliul Vatican II, pentru a promova unitatea și cooperarea episcopilor din întreaga lume cu Sfântul Scaun, prin intermediul unui studiu comun al condițiilor Bisericii și găsind soluții la problemele misiunii sale. Acesta nu este un Conciliu, nici un Parlament, ci un tip special de Sinod".

Astfel, în cursul dimineții de sâmbătă, papa Francisc va prezenta un discurs comemorativ și programatic, pornind de la învățătura Conciliului Vatican II despre sinodalitatea Bisericii și de la intuiția predecesorului său, papa Paul al VI-lea.

Mai jos, puteți urmări în direct discursul Papei Francisc: