Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Inaugurarea noului an academic la Institutul Pontifical Oriental din Roma

 
Inaugurarea noului an academic la Institutul Pontifical Oriental din Roma
  • 26 Oct 2015
  • 3537

Un eveniment important pentru Institutul Pontifical Oriental din Roma a avut loc astăzi, 26 octombrie 2015. Festivitățile de inaugurare ale anului academic 2015-2016 au început în Bazilica Papală „Santa Maria Maggiore”, la orele 09.00. Eminența Sa Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, împreună cu Patriarhii, Arhiepiscopii Majori și Mitropoliții Bisericilor Orientale Catolice sui iuris prezenți la Roma cu ocazia desfășurării lucrărilor Sinodului Episcopilor, a concelebrat Sfânta Liturghie.

Solemna inaugurare s-a bucurat de prezența profesorilor și a studenților Institutului fondat de către Papa Benedict al XV-lea în 1917 și încredințat Societății lui Isus.

Din partea Bisericii Greco-Catolice din România a fost prezent în numele Preafericitului Părinte Arhiepiscop Major Lucian, Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Episcop eparhial al Eparhiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de București; Rectorul Colegiului Pio Romeno, Pr. Gabriel Buboi și numeroșii studenții români ai colegiului care studiază la una dintre cele două Facultăți ale Institutului Pontifical Oriental: Facultatea de Studii Ecleziastice orientale și Facultatea de drept canonic oriental.

După terminarea Sfintei Liturghii în ritul roman, festivitățile au continuat în Aula Magna a Institutului Pontifical Oriental, cu discursul Eminenței Sale Cardinalul Leonardo Sandri, al Pro-rectorilor și al Rectorului Ateneului de studii superioare din Urbe, care au evidențiat importanța studiului, cercetării și totodată rolul și misiunea pe care îl are această instituție în viața Bisericilor Orientale Catolice sui iuris și a Bisericii latine.

Liviu UrsuSursa:pioromeno.com

Știri din aceeași categorie