Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 9
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Maica Domnului de la Fatima, Lourdes, Guadalupe... De ce sunt atâtea, doar Fecioara Maria este una?

 
Maica Domnului de la Fatima, Lourdes, Guadalupe... De ce sunt atâtea, doar Fecioara Maria este una?
  • 05 Noi 2015
  • 6490

În Biserica Catolică, o venerăm pe Fecioara Maria cu multă dragoste filială. Este importantă pentru noi, nu numai pentru că ni-l arată pe Isus, dar și pentru că ne arată modul în care Dumnezeu a ales să vină la noi în persoana lui Isus.

Maria ne conduce la Isus, nu doar prin misterul Întrupării, dar și prin aparițiile și semnele sale. Dar de ce ne apare de fiecare dată într-un alt mod?

În general, aparițiile Mariei coincid cu un fapt istoric precis sau o nevoie specială a poporului lui Dumnezeu. Acest fapt ne demonstrează partea maternă a Fecioarei Maria, care și-a luat foarte în serios misiunea încredințată ei de Isus pe cruce: aceea de a ne primi ca pe niște copii.

Fecioara își asumă caracteristici etnice ale populațiilor care trăiesc în locurile în care alege să apară. Și fiecare dintre aceste apariții ne permit să contemplăm prin fețe diferite măreția Mariei, măreție perceptibilă în toate timpurile, în toate locurile și în toate culturile.

Oricare ar fi numele dat Mariei, toate devoțiunile și dragostea arătată mamei noastre cerești sunt extraordinare.

Imaginile Mariane, rod al aparițiilor care au loc în întreaga lume, au între ele multe diferențe, de la îmbrăcăminte la caracteristicile faciale, dar și limbajul folosit. Toate acestea au scopul de a inspira încredere în rândul beneficiarilor aparițiilor sale și de a reuși să transmită un mesaj inteligibil, în special pentru copii.

Există totuși și asemănări: Maria se manifestă în moduri diferite, în scopul de a câștiga simpatia și încrederea membrilor fiecărui popor, fără a fi considerată o străină. Se adaptează întotdeauna mentalității, culturii și psihologiei poporului sau a vizionarului căruia se adresează.

Știm că Maria a fost o evreică și săracă. Ea nu a fost din Africa, din China sau India. Fața ei semănă, probabil, cu cea a femeilor evreiece care trăiesc în Orientul Mijlociu astăzi.

Cu toate acestea, pentru a îdeplini un plan divin, Maria s-au dovedit ca fiind a diferitelor culturi, prin iubirea sa pentru umanitate și pentru a consolida în continuare credința noastră în Fiul său; de aceea se vorbește despre Fecioara din Asia, Africa, Europa, India, etc.

Logica aparițiilor mariane nu este greu de înțeles. Dacă Dumnezeu a trimis un înger să vorbesc cu Maria, atunci de ce nu ar trimite-o pe Maria pentru a ne trimite un mesaj, deoarece ea este mai mult decât un înger, este cea plină de har.

De asemenea, mesajele pe care Fecioara Maria ni le transmite prin aparițiile sale sunt mult mai importante decât înfățișarea adoptată.

Ce am învățat din multele fețe ale Fecioarei Maria? Că trebuie să fim creativi și sensibili la diferențele etnice și culturale. Și că esențialul nu este unde a trăit Fecioara Maria, și nici culoarea pielii ei, ci mai cu seamă că a fost una dintre noi - o "noi", care nu cunoaște granițe sau alte bariere.

Traducere: ACCSursa:aleteia.org