Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

#PrayForParis: Mii de persoane ies în stradă, în mai multe orașe din Franța

 
#PrayForParis: Mii de persoane ies în stradă, în mai multe orașe din Franța
  • 14 Noi 2015
  • 3065

Mii de persoane s-au adunat, spontan, sâmbătă după-amiază, la Paris și în mai multe orașe franceze, în semn de solidaritate cu victimele atacurilor teroriste de vineri, soldate cu 129 de morți și 352 de răniți, dintre care 99 sunt în stare critică, informează Agerpres.

Zeci de persoane au decis să ignore interdicția  de a manifesta la Paris și s-au adunat în Place de la République, locul în care a avut loc o manifestație de amploare și la începutul lunii ianuarie, după atacurile teroriste din ianuarie. La 7 ianuarie, doi jihadiști francezi au comis un masacru în sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo, făcând 12 morți.

Place de la République a fost numit ”locul Franței întregi”, a declarat o tânără, pentru AFP.

Polițiști în civil au cerut oamenilor "să nu rămână" acolo, pentru "a evita orice înghesuială". Deși prefectura poliției a decretat o interdicție de a manifesta la Paris și în regiunea pariziană până joi, forțele de ordine au fost mobilizate, pentru a asigura siguranța generală a orașului.

În seara zilei de 7 ianuarie, la câteva ore după atentatul împotriva Charlie Hebdo, zeci de mii de persoane s-au adunat în Piața Republicii pentru a aduce omagiu victimelor și a-și manifesta atașamentul la libertatea de exprimare.

După asasinarea unei polițiste la 8 ianuarie și atacul într-un magazin cușer (patru morți) la 9 ianuarie, Place de la Republique a fost punctul de plecare al unui cortegiu format dintr-o mulțime estimată la aproape două milioane de persoane. Președintele François Hollande, înconjurat de numeroși șefi de stat, s-a numărat printre participanții la această manifestație uriașă.

Sâmbătă, adunări au avut loc de asemenea la Grenoble în Alpi, la care au participat aproximativ 5.000 de persoane, în Montpellier au participat aproximativ 2.500 de persoane, la Laval - 2.000, iar la Nantes 450..Sursa:www.romanialibera.ro