Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Triduum de rugăciune pentru canonizarea Fericitului Vladimir Ghika

 
Triduum de rugăciune pentru canonizarea Fericitului Vladimir Ghika
  • 16 Noi 2015
  • 4051

Ziua de 18 noiembrie, ziua comemorării începutului drumului crucii pentru Fericitul Vladimir Ghika, este aproape. În 1952 erau arestați toți cei care îl susținuseră în secret pe Mons. Ieronim Menges, Ordinarius Substitut clandestin. Printre aceștia era și Mons. Vladimir Ghika care avusese un rol important în legătura acestuia cu Sfântul Scaun. Va urma un an de torturi în beciurile securității la Uranus - parodia de judecată la tribunalul militar - condamnarea și încarcerearea la Jilava, unde va muri pe 16 mai din cauza tratamentului inuman la care fusese supus Vladimir Ghika.

Deja de mulți ani noi marcăm ziua de 18 noiembrie și o putem face și anul acesta. Suntem în timpul implorării miracolului care să ne permită înaintarea procesului spre canonizare și rugăciunea este esențială. Rugăciunea se face ca urmare a cunoașterii și cunoașterea este urmare a mărturiei date despre oportunitățile pe care le avem noi cu Fericitul Vladimir alături.

În acest context, în privat, în grupuri și în parohii, vă propun iarăși un triduum de rugăciune pentru canonizare: 16-17-18 noiembrie.

Să rog să vă invitați prietenii la rugăciune și să îi susțineți în încrederea în mijlocirea Fericitului Vladimir. Cine știe, poate Domnul se va milostivi de noi și ne va da și semnul de care avem nevioe pentru canonizare. Dar chiar dacă nu va veni imediat acest semn, în rugăciune ne vom ajuta reciproc să găsim curajul mărturisirii credinței având model pe Fericitul Vladimir Ghika.

pr. Francisc Ungureanu
Postulator

Știri din aceeași categorie