Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Anul Milostivirii: urmăriți în direct cele mai importante momente pe TV2000

 
Anul Milostivirii: urmăriți în direct cele mai importante momente pe TV2000
  • 06 Dec 2015
  • 3333

          Marți, 8 decembrie, va începe în mod oficial Anul Sfânt al Milostivirii, un eveniment căruia postul de televiziune Tv2000 îi dedică un program care le oferă telespectatorilor posibilitatea de a urmări, în direct, ceremoniile religioase oficiale și de a aprofunda, în fiecare săptămână, pe durata Jubileului Extraordinar, tema iertării.

          Prima întâlnire săptămânală va avea loc în fiecare luni, începând cu data de 7 decembrie: „În mijlocul itinerariului” cu Franco Nembrini. Acesta va reciti operele lui Dante Alighieri, redescoperind actualitatea pe care versurile sale o sugerează cu privire la adevăr și libertate, dreptate și iertare. Un parcurs în 34 de episoade (4 despre „Viața Nouă” și 30 despre „Divina Comedie”), care încearcă să reîmprospăteze și să concretizeze reflecția lui Dante asupra Milostivirii lui Dumnezeu. Temei iertării îi este dedicată și seria „Șaptezeci de ori câte șapte”, patru episoade speciale „Ferice de voi”, difuzate marțea, începând cu 15 decembrie. În fiecare seară oaspeți și mărturii despre reconciliere, împreună cu un documentar, special realizat pentru Tv2000, pentru a explora diferitele semnificații ale iertării: întoarcerea unei femei bosniace în orașul din care a fost nevoită să fugă datorită războiului; convertirea lui Maurice Bignami, fost combatant în prima linie a comandoului care l-a ucis pe judecătorul Guido Galli; preotul care învață iertarea prin ascultare; milostivirea ca modalitate de mântuire pentru cei care locuiesc în Scampia (cartier din Napoli).

          Programul zilei de 8 decembrie, ziua deschiderii Jubileului, începe la 7.30 cu „Voci de la Conciliu”, un documentar propus în ziua care aniversează 50 de ani de la încheierea Conciliului Vatican al II-lea.

          Transmisiunea directă a ceremoniei în care Sfântul Părinte va deschide Poarta Sfântă a Bazilicii Sfântul Petru va începe la ora 09.30, ora Italiei. Urmează la ora 11.30 „Agenda Papei Francisc” care propune servicii și interviuri pentru a aprofunda, cu ajutorul invitațiilor din studiou, importanța istorică a evenimentului. La final, rugăciunea Angelus, va fi recitată de către Papa Francisc în Piața Sfântul Petru din Roma (ora 12.00).

          Anului Sfânt îi este dedicat și documentarul „Jubileul: povestea din spatele ușilor deschise în Biserică” care, difuzat la ora 12.30, explorează ritualitatea gesturilor care disting ceremoniile și aprofundează sensul unui eveniment care va aduce în Cetatea Eternă milioane de pelerini din toate colțurile lumii.

          La ora 15.00, în direct de la Sanctuarul din Lourdes (Franța), se va difuza ceremonia de deschidere a Porții Sfinte. Apoi, la ora 15.20, se reîntoarce „Agenda Papei Francisc”, transmițând în direct vizita Sfântului Părinte la statuia Fecioarei Maria din Piața Spaniei (Roma). O concentrare pe Anul Sfânt al Milostivirii va avea loc și la căderea serii, la ora 21.00, cu un program special, în care sunt prevăzute conexiuni cu o tabără de refugiați din nordul Irakului, cu o favelă din Buenos Aires (Argentina) și cu Sanctuarul de la Lourdes. Urmează filmul „Maica Tereza”, un film despre viața Maicii Tereza de Calcutta, în regia lui Fabrizio Costa.

          Postul de televiziune Tv2000 va transmite în direct și deschiderea altor două porți Sfinte din Urbe, cea a Bazilicii San Giovanni in Laterano (duminică, 13 decembrie, ora 09.20) și cea a Bazilicii San Paolo fuori le Mura (duminică, 13 decembrie, ora 16.30).

          Începând cu data de 8 decembrie, cele mai multe evenimente planificate de calendarul Jubileului vor putea fi urmărite și prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, special creată de Tv2000 și cu descărcare gratuită de pe Play Store.

          Postul de televiziune Tv2000 poate fi vizionat și on-line, pe site-ul www.tv2000.it.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:http://ilsismografo.blogspot.ro

Știri din aceeași categorie