Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Banca Naţională lansează monedă de aur dedicată Catedralei Sfântul Iosif

 
Banca Naţională lansează monedă de aur dedicată Catedralei Sfântul Iosif
  • 07 Dec 2015
  • 3716

Banca Naţională a României (BNR) va lansa, pe 7 decembrie a.c., o monedă de aur dedicată împlinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei Sf. Iosif, din Bucureşti. Proiectul BNR se desfăşoară în conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, informează instituţia bancară într-un comunicat de presă.

Moneda va avea următoarele caracteristici:

    Valoare nominală: 200 lei
    Metal: aur
    Titlu: 999‰
    Formă: rotundă
    Diametru: 27 mm
    Greutate: 15,551 g
    Calitate: proof
    Cant: neted

Aversul monedei redă imaginea Catedralei Sf. Iosif din București, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „200 Lei“, stema României și anul de emisiune „2015“.

Reversul monedei prezintă o imagine din interiorul Catedralei Sf. Iosif din București, inscripţia în arc de cerc „CATEDRALA SF. IOSIF – BUCURESTI“ și anul punerii pietrei de temelie „1875“.

Monedele din aur sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ şi certificatul de autenticitate, cu semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 150 monede, iar preţul de vânzare (fără TVA), pentru moneda din aur şi broşura de prezentare este de 3.400,00 lei/buc.

Monedele din aur dedicate împlinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din București au putere circulatorie pe teritoriul României, iar punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Piatra de temelie a Catedralei Sf. Iosif a fost aşezată la 19 septembrie, în cadrul unei ceremonii solemne. Moment marcat de o inscripţie în marmură aflată şi azi lângă altarul lateral din dreapta.

 Sursa:angelus.com.ro