Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Înmormântarea Monseniorului Petru Gherman

 
Înmormântarea Monseniorului Petru Gherman
  • 23 Ian 2016
  • 3985

Azi, 23 ianuarie 2016, la Biserica Regală Sfânta Maria din Bruxelles, a avut loc înmormântarea Monseniorului Petru Gherman, trecut la cele veşnice în 18 ianuarie a. c., la vârsta de 94 de ani.

Slujba înmormântării a fost celebrată de Pr. Filip Chereși, responsabilul Misiunii Greco-Catolice de la Buxelles, împreună cu un sobor de preoţi.

Alături de un număr mare de credincioși greco-catolici, la înmormântare a fost prezent și Ambasadorul României în Belgia, Excelența Sa Ștefan Tinca. Răspunsurile la slujbă au fost date de corala tinerilor de la Misiunea Greco-Catolică din capitala Belgiei.

La finalul ceremoniei religioase, Pr. Chereși a evocat personalitatea Monseniorului Petru Gherman care a avut o activitate meritoasă în slujba credincioșilor diasporei greco-catolice de la Paris și Bruxelles, activitate care i-a adus recunoașterea de prelat papal și distincția Bisericii Române Unite de canonic onorariu.

ACC