Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Fotbaliști în rugăciune, înainte de a juca finala

 
Fotbaliști în rugăciune, înainte de a juca finala
  • 09 Feb 2016
  • 2241

Să ne imaginăm cele mai mari vedete ale fotbalului îngenunchind înainte de a juca o finală. O astfel de imagine ne  face să zâmbim, și totuși s-a întâmplat în Statele Unite, în timpul celei mai mari competiții a anului fotbalistic: Superbowl (finala de fotbal american). Că au meci sau nu, jucătorii echipei Panterelor din Carolina nu lipsesc, pentru nimic în lume, nici într-o duminică de la Sfânta Liturghie! Astfel, în ziua finalei, după Liturghia care a avut loc la hotelul lor, întreaga echipă însoțită de preotul spiritual a îngenunchiat și s-a rugat pe gazon, înainte de începerea meciului. O scenă incredibilă care este în contrast cu ceea ce vedem de obicei la astfel de întâlniri.

O echipă condusă de credință

Aceasta este marca renumitei echipe formată din catolici devotați și talentați. Fundașul Luca Kuechly, care și-a petrecut copilăria într-o școală primară catolică și într-o școală iezuită, a declarat: "Cred că am învăța o mulțime de lucruri crescând într-un astfel de mediu. Cel mai mare lucru pe care l-am învățat este să-i tratez pe oameni în mod corect".

Un alt jucător a declarat că cel care a avut ideea de a se celebra Sfânta Liturghie chiar înainte de meci a fost chiar căpitanul echipei. Dar Liturghia nu putea fi celebrată de oricine ci numai de umilul părinte Joe.

Plin de recunoștință și bucurie

Preotul de origine irlandeză, Joe Mulligan, este alături de echipă de la intrarea în campionatul NFL (National Football League), în 1995,  însă a devenit capelanul acestora doar în 2013. De atunci, el se roagă pentru fiecare dintre jucători și familiile acestora, fiindu-le părinte spiritual. Înainte de fiecare joc acasă celebra Sfânta Liturghie cu toți jucătorii. Cu toate acestea, nu se aștepta să-i însoțească la Super Bowl și să-i binecuvânteze înaintea unui meci jucat în fața a zeci de mii de spectatori. "Din fericire am fost așezat atunci când am primit telefonul. Am, de obicei, o mulțime de lucruri de spus, dar atunci am rămas mut. Sunt plin de recunoștință și bucurie că s-au gândit la mine să-i însoțesc", a declarat preotul pentru Catolic News Herald.

Traducere: ACC
 Sursa:it.aleteia.org