Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Radio Vatican la cea de-a 85-a aniversare

 
Radio Vatican la cea de-a 85-a aniversare
  • 12 Feb 2016
  • 3437

Radio Vatican (Statio Radiophonica Vaticana), staţia de emisie a Sfântului Scaun, a fost înființat în 1931 de către Guglielmo Marconi și inaugurat pe 12 februarie 1931 în prezența Papei Pius al XI-lea.

Principala misiune a postului Radio Vatican este de a proclama mesajul creştin în mod liber, fidel şi eficient şi de a păstra centrul catolicismului în contact cu diferite ţări ale lumii prin difuzarea învăţăturilor pontifului roman, informarea despre activitatea Sfântului Scaun, conferirea de informaţii despre viaţa şi activitatea Bisericii Catolice din lume şi ajutarea credincioşilor în a evalua problemele de astăzi, având în vedere învăţăturile Bisericii.

În prezent, programele sale sunt oferite în 47 de limbi și sunt transmise pe unde scurte (inclusiv DRM), unde medii, FM, satelit și Internet. Radio Vatican are și redacție în limba română, înființată în 1947, condusă în prezent de Părintele Adrian Dancă.

Emisiunile Radio Vatican în limba română pot fi ascultate zilnic seara de la ora 21.00 la ora 21.20 şi în reluare dimineaţa de la ora 7.20 la ora 7.40, la radio pe undele medii de 1260 kHz şi 1611 kHz, pe unde scurte 41m şi 49m, respectiv pe frecvenţele de 7365 kHz şi 6185 kHz. Pe internet emisiunile pot fi ascultate la orice oră pe adresa www.radiovaticana.org.

Cu ocazia aniversării celor 85 de ani în slujba evanghelizării, servind ministerului papei, e-communio.ro dorește tuturor celor care lucrează în redacția română a postului Radio Vatican, cât și tuturor colaboratorilor, multă sănătate, putere de muncă și o reînnoită pasiune pentru ca ceea ce au făcut atât de bine până acum să poată continua și pe mai departe pentru binele Bisericii.

ACC