Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ziua Constantin Brâncuși

 
Ziua Constantin Brâncuși
  • 19 Feb 2016
  • 4155

Ziua de 19 februarie este dedicată comemorării unuia dintre cei mai reprezentativi români, Constantin Brâncuși. Omul care a dat materiei formă și a transformat-o în ”viață” (diferite forme umane și păsări măestre) și în simbol (Coloana Infinutului). Brâncuși nu și-a tăgăduit originile și a fost purtătorul înțelepciunii empirice a poporului român. Atelierul său de la Paris era un univers românesc. Lipsa de recunoștința din partea regimului totalitar stalinisto-comunist a făcut ca acest mare român să moară departe de țară, cu dor pentru pământul care l-a dat acestei lumi. A avut o atitudine critică față de pasivitate, resemnare, superficialitate - fapt salutar care poate fi însușit și folosit ca model de către orice român care îi poartă respect. Deopotrivă este un exemplu al abnegației, al omului simplu, cu suflet curat, provenit din universul satului românesc creator de valori. Autodisciplina și-a dezvoltat-o datorită capacității de motivare. Tezaurul lui Brâncuși este deopotrivă artistic și uman. Legătura cu Italia este dată de prietenia sculptorului gorjean cu artistul italian Amedeo Modigliani, căruia îi descoperă sculptura neagră și forța expresivă și ritmică a liniei.

Comemorarea oamenilor care au dat sens vieții ne ajută să recuperăm exemplele destinate să ne ridice deasupra factorilor care conturbă sufletul.

Onoare celor care au făcut cinste numelui de român și fac parte din Panteonul umanității! 

 

George Bologan

Consulul general al României la MilanoSursa:milano.mae.ro