Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ATENTATELE DE LA BRUXELLES: Interviu cu responsabilul Misiunii Române

 
ATENTATELE DE LA BRUXELLES: Interviu cu responsabilul Misiunii Române
  • 22 Mar 2016
  • 3510

Am primit cu stupoare vestea atentatelor din Belgia, în care cel puţin 26 de persoane au murit, iar alte zeci sunt rănite în urma exploziilor produse în aerogara din Zaventem şi într-o staţie de metrou din Bruxelles, în ceea ce par a fi atacuri teroriste coordonate, conform surselor citate de presa belgiană. Alte două explozii fiind semnalate  și în staţiile de metrou Schuman şi Maalbeek, foarte aproape de sediul Comisiei Europene.

Redactia e-communio.ro l-a contactat telefonic pe Pr. Filip Chereși, responsabilul misiuni greco-catolice de la Bruxelles, pentru a afla informații despre credincioșii români aflați în capitala Belgiei.Pr. Filip, care este starea de spirit a credincioșilor greco-catolici în urma situației critice generată de atentatel din aceasta dimineață?

Pentru moment nu reușim să comunicăm. Rețeaua de telefonie locală este foarte aglomerată.  Cei cu care am reușit să vorbesc mi-au spus că sunt speriați, dar încrezători în Dumnezeu.

Știm că aveți credincioși care lucrează la aeroportul din Zaventem și la Comisia Europeană. Ce știți despre aceștia?

Știu doar că cei care lucrează la Comisia Europeană au ajuns la locul de muncă și stau în clădiri așteptând să fie evacuați când forțele de ordine vor considera că sunt în siguranță. De la Zaventem am informația că persoana care era dimineață în aeroport este puțin șocată de ceea ce s-a întâmplat, dar viața nu i-a fost pusă în pericol. În rest, nu știu să fie credincioși răniți.

Sediul Misiunii Greco-Catolice Române se afla într-un cartier cu mulți arabi. Vă simțiți în pericol?

În cartier suntem bine, suntem totuși departe de centru, iar locuitorii de aici sunt pașnici. Totuși, suntem cu toții terifiați de ceea ce se întâmplă.

Ce măsuri au luat autoritățile?

S-a închis circulația, școlile, au apărut din nou mașinile blindate ale armatei pe străzi, noi am fost sfătuiți să rămânem, pe cât posibil, în case.

Ne rugăm pentru victime și pentru familiile acestora, iar dumneavoastră vă dorim mult curaj și Maica Sfântă să vă ocrotească.

Vă mulțumesc mult și ne încredințăm rugăciunilor voastre.

ACC