Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Creștinii cer protecția forțelor de ordine pentru slujbele Săptămânii Mari, în India

 
Creștinii cer protecția forțelor de ordine pentru slujbele Săptămânii Mari, în India
  • 23 Mar 2016
  • 2765

În urma recentelor atacuri, creștinii din India cer Comisiei naționale pentru drepturile omului să le fie asigurată protecția și siguranța în timpul Săptămânii Mari. Violența religioasă nu dă nici un semn de încetare, iar militanții hinduiști au fost autorii mai multor atacuri asupra creștinilor, informează agenția AsiaNews.

La 6 februarie 2016, un grup de 15 oameni a intrat în biserica din localitatea Kachna, în statul Chhattisgarh, întrerupând oficiile religioase, agresându-i pe cei 65 de credincioși prezenți și devastând obiectele sacre. La o săptămână distanță, un alt episod violent a avut loc în statul Tamil Nadu, din sud-estul Indiei. Mai multe grupuri de hinduiști au intrat pe proprietatea bisericii anglicane din Kalapatti, provocând daune în interiorul bisericii, distrugând altarul și veșmintele sacre și dărâmând poarta de la intrare. Lăcașul de cult se află acolo din anul 1948 și fusese recent renovat și extins cu permisiunea Înaltei Curți de Justiție de la Madras. În urma incidentelor poliția a arestat cinci persoane și a deschis o anchetă.

La 11 martie, în statul Karnakata, un pastor penticostal pe nume Keshava a fost arestat după ce a fost bătut de un grup de hinduiști de extremă dreapta. Pastorul se afla în călătorie și mergea să se roage pentru un necredincios. Ajuns la destinație, a fost prins intr-o ambuscadă și agresat.

Sajan George, președintele Comisiei naționale pentru drepturile omului, spune că aceste violențe continue „sunt încălcări ale drepturilor constituționale. Aceste grupuri extremiste”, spune oficialul, „agresează cetățeni nevinovați, care aparțin minorității creștine. În asaltul de la Karnata a fost arestată chiar și o femeie, fără nici un motiv. Oare este o crimă să te rogi în India? Sau creștinii nu sunt cetățeni la fel ca ceilalți? Acestea sunt încălcări ale drepturilor omului. Constituția asigură libertatea de cult, însă în ultima lună am asistat la mai multe acte de violență religioasă. În urmă cu câteva zile India i-a refuzat viza unui membru al Comisiei americane pentru libertate religioasă, care dorea să discute despre deteriorarea condițiilor din acest domeniu”.

(rv – I. Ursuleac)Sursa:ro.radiovaticana.va