Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Salachas Dimitrios a conferențiat la Blaj cu ocazia manifestărilor legate de Anul Credinței

 
PS Salachas Dimitrios a conferențiat la Blaj cu ocazia manifestărilor legate de Anul Credinței
  • 18 Iun 2013
  • 4358
Continuând seria conferințelor ocazionate de celebrarea Anului Credinței, Preasfinția Sa Dimitrios Salachas, Exarh Apostolic al Greciei, a acceptat invitația Arhiepiscopiei Majore din Blaj, și a prezentat sâmbătă 15 iunie 2013 în Catedrala Arhiepiscopală din Blaj conferința cu titlul Il  contributo  dei  Padri  Conciliari  Orientali  nelle deliberazioni  del  Vaticano II, (prospettive dopo 50 anni) (Contribuții ale Părinților Orientali la lucrările Conciliului Vatican II – perspective după 50 de ani).

Făcând o trecere în revistă a câtorva realități istorico-teologice legate de participarea Părinților proveniți din diverse Biserici Orientale Catolice la lucrările Conciliului Vatican II, Preasfinția Sa a subliniat, caracterul ecumenic al Conciliului și a punctat acele documente care fac referință specială la Bisericile Orientale: Orientalium Ecclesiarum și Unitatis Redintegratio. Realitățile canonice și disciplinare, dar și cele teologico-istorice au fost apoi prezentate separat (deplina comuniune dintre Bisericile Orientale și Biserica Romei, conceptul canonic de pari dignitas, identitatea Eclezială și rituală a Bisericilor Orientale, probleme pastorale în comunitățile de emigrați, celebrarea sacramentelor de inițiere creștină, etc), realizându-se astfel o clarificare a acestor aspecte.

Conferința a fost tradusă de p. William Bleiziffer și a fost transmisă în direct la Radio Blaj și pe internet.

În timpul șederii la Blaj, Preasfinția Sa Dimitrios Salachas a participat duminică, 16 iunie, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală, a fost primit de Preafericitul Părinte Cardinal Lucian, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și s-a întâlnit cu profesorii Facultății de Teologie Greco-Catolică Blaj. Preasfinția Sa va vizita și Vicariatul Greco-Catolic de București.