Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Despre răbdarea în familie

 
Despre răbdarea în familie
  • 20 Apr 2016
  • 2774

„Răbdarea în încercări” a fost tema reculegerii propuse de Episcopia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București celor 110 participanți – familii cu copii -  reuniți la Mănăstirea Fraților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni, Snagov, sâmbătă, 16 aprilie 2016.

Pr. Marius Taloș SJ a expus în meditația sa șase tipuri de probleme cu care se confruntă familia creștină contemporană. În partea a doua a zilei, familiile împărțite în grupuri mici au analizat punctual câte o problemă, folosind ca suport de discuții fragmente din Cartea lui Tobit, încercând să discearnă în Cuvântul lui Dumnezeu soluții pentru dificultățile pe care le întâmpină în viața cotidiană. Nu au lipsit momentele de timp liber și comuniune, iar copiii au avut un program special.

Și fiindcă suntem în timpul liturgic al Postului Mare, cei prezenți au meditat la patimile lui Hristos folosindu-se de textele din Calea Crucii compusă din meditațiile câtorva familii greco-catolice din București și publicată sub egida Catedralei Sfântul Vasile cel Mare. Ziua de reculegere a fost încheiată cu Sfânta Liturghie arhierească și Consacrarea la Inima Neprihănită a Mariei.

 

Oana-Viviana Dimcev

 

Sursa: www.episcopiabucuresti.ro