Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Denia Prohodului Domnului la Catedrala din Blaj

 
FOTO: Denia Prohodului Domnului la Catedrala din Blaj
  • 30 Apr 2016
  • 5217

Vineri, 29 aprilie 2016, a avut loc la Catedrala “Sfânta Treime” din Blaj slujba Prohodului Domnului celebrată de PS Claudiu, Episcopul Curiei, însoţit de un sobor de preoţi.

(GALERIE FOTO)

Denia Prohodului Domnului este slujba punerii în mormânt a Domnului, sau prohodirea, care se cântă în bisericile de traditie bizantină în Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor. Slujba se mai numeşte şi "Denia Prohodului", denia fiind o utrenie de seara din perioada Triodului. Ea este un amestec de tristeţe şi speranţă, o relectură post-pascală, deoarece în ciuda petrecerii Domnului spre mormânt toate cântările vorbesc de Învierea cea de a treia zi. Evanghelia ce se citeşte la această Utrenie se opreşte exact la momentul pecetluirii mormântului.

După procesiunea cu Sfântul Epitaf în jurul Catedralei, procesiune care simbolizează Înmormântarea Domnului, Preasfinţia Sa i-a binecuvântat pe toți credincioșii prezenţi.