Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

COMUNICAT: Sesiunea ordinară de primăvară a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică

 
COMUNICAT: Sesiunea ordinară de primăvară a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică
  • 03 Iun 2016
  • 5026

Blaj, 1-3 iunie 2016


Episcopii Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, s-au reunit în sesiune sinodală ordinară între 1-3 iunie 2016 la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major. Situații concrete din viața preoților, aspecte pastorale, administrative și canonice, procesul de beatificare al Episcopilor morți în faimă de martiri sub regimul comunist și prezența comunităților greco-catolice în diaspora, au fost temele dezbătute de Părinții sinodali.

La lucrările sinodale, sub președinția Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, au participat toți Episcopii greco-catolici din țară și de peste hotare.


În conformitate cu prevederile canonice și ale Statutului Sinodului, a fost ales Sinodul Permanent, din care fac parte Preafericitul Cardinal Lucian, Președintele Sinodului, PSS Claudiu Lucian Pop și PSS Mihai Frățilă. Totodată, a fost ales PSS Claudiu Lucian Pop în funcția de Secretar al Sinodului, PSS Virgil Bercea în funcția de Episcop responsabil pentru parohiile din diasporă, respectiv PSS Mihai Frățilă în funcția de Episcop responsabil pentru Colegiul Pontifical „Pio Romeno” din Roma.


Cu prilejul împlinirii a 150 ani de la întemeierea Academiei Române, membrii Sinodului au participat în după-masa zilei de joi 2 iunie 2016 la o Sesiune de comunicări în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sf. Treime” din Blaj.


Referitor la alegerile locale din 5 iunie 2016, Episcopii îi îndeamnă pe credincioși și pe toți oamenii de bună credinţă să-şi exercite dreptul şi responsabilitatea de a participa la vot, și totodată să facă o alegere coerentă cu propria credință. Toți cetățenii sunt îndemnați să promoveze acele persoane care respectă valorile demnității umane, care sprijină familia și respectă viața încă din momentul conceperii ei și până la sfârșitul ei natural, și care prețuiesc pacea, morala creştină şi creaţia lui Dumnezeu. În exercitarea acestui drept constituțional și cetățenesc, nimeni nu trebuie să se lase influențat de promisiuni sau avantaje materiale.


În aceste zile, membrii Sinodului au purtat în gândul și în rugăciunea lor întreaga Biserică din România și din lumea întreagă.


Următoarea Sesiune sinodală ordinară se va desfășura în intervalul 2-4 noiembrie 2016 la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major.


Notar
Pr. Cristian Crișan