Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O fetiță a murit pentru a repara o ofensă adusă Preasfintei Euharistii

 
O fetiță a murit pentru a repara o ofensă adusă Preasfintei Euharistii
  • 07 Iun 2016
  • 19575

          Cu câteva luni înainte de a muri, Episcopul Fulton J. Sheen a fost intervievat de către o televiziune: „Preasfinția Voastră, mii de oameni din întreaga lume sunt inspirați de dumneavoastră. Pe dumneavoastră cine v-a inspirat? Vreun Papă?”.

          Episcopul a spus că cea mai mare sursă de inspirație a fost pentru el o fetiță de 11 ani din China.

          A explicat că, atunci când comuniștii au preluat puterea în China, au arestat un preot lângă casa lui parohială, în apropierea bisericii. Preotul, a observat pe fereastră cum comuniștii au invadat edificiul sacru și s-au îndreptat spre altar. Plini de ură, au profanat tabernacolul, au aruncat potirul și au împrăștiat pe jos ostiile consacrate.

          Era o perioadă de persecuție, iar preotul știa exact numărul ostiilor consacrate: treizeci și două.

          Când comuniștii s-au retras, probabil nu au văzut sau nu au acordat atenție unei fetițe care se ruga în partea din spate a bisericii și care a asistat la toată scena. Acolo, micuța a făcut o oră sfântă de rugăciune, un act de iubire pentru a repara actul de ură. După aceasta, s-a închinat, a îngenunchiat și l-a primit pe Isus în Sfânta Împărtășanie (a luat ostia de pe jos cu limba pentru că în acea vreme nu le era permis laicilor să atingă cu mâna Preasfânta Euharistie). Fetița, a continuat să vină în fiecare seară, strecurându-se printre gărzi, să se roage și apoi să se împărtășească. În a treizecea noapte, după ce a consumat Sfânta Împărtășanie, din greșeală a făcut zgomot, a atras atenția gărzii care a prins-o și cu lovituri a omorât-o. La acest act de martiriu a asistat preotul, care privea cu tristețe de la fereastra camerei sale, transformată într-o celulă de închisoare.

          Atunci când Episcopul Sheen a ascultat această poveste, a făcut o promisiune în fața lui Dumnezeu că în fiecare zi din viața sa va face câte o oră sfântă de rugăciune în fața tabernacolului. Dacă acea fetiță a dat cu propria viață o mărturie a prezenței reale a Mântuitorului său în Preasfânta Taină, episcopul s-a văzut obligat să facă același lucru. Singura sa dorință a fost aceea de a atrage lumea la Inima arzândă a lui Isus din Preasfânta Taină.

          Micuța l-a învățat pe episcop valoarea reală și zelul care trebuie să-l nutrească pentru Euharistie; l-a învățat felul în care credința se poate suprapune peste orice frică și de asemenea l-a mai învățat felul în care adevărata iubire pentru Isus din Euharistie trebuie să depășească propria viață.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:it.aleteia.org