Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mexic: Partidul președintelui pierde sprijinul popular după propunerea de a legifera „căsătoria” între persoane de același sex

 
Mexic: Partidul președintelui pierde sprijinul popular după propunerea de a legifera „căsătoria” între persoane de același sex
  • 13 Iun 2016
  • 3813

Cele mai recente alegeri din Mexic au văzut o adevărată „revoluție” pașnică în acest stat federal. Pentru prima dată după 1929, Partidul Revoluționar Instituțional (PRI), care guverna în mod tradițional țara, și-a pierdut sprijinul popular în Districtul Federal, de unde se realizează guvernarea, precum și în peste jumătate din statele federației mexicane.

Aceasta s-a datorat inițiativei Președintelui Enrique Peña Nieto (foto), membru PRI, de a legifera așa-zisa „căsătorie” între persoanele de același sex. Inițiativa implica și o campanie masivă de „educare” în școli și societate, pentru acceptarea includerii homosexualității și transsexualității în politicile publice.

Răspunsul populației s-a concretizat în formarea unei coaliții pro-familia naturală, Frontul Național pentru Familie, din care fac parte peste 1.000 de organizații. Coaliția a susținut manifestații de protest cu mii de participanți în toată țara. La începutul acestei luni, mulțimea de manifestanți s-a strâns în jurul clădirilor guvernamentale scandând: „Familia unită nu poate fi oprită!”.

În urma protestelor, președintele și-a pierdut susținerea în interiorul propriului partid. Mai mulți membri ai PRI au declarat public că nu vor susține inițiativa, iar într-un final Manlio Fabio Beltrones, președintele PRI, a anunțat că partidul nu le va impune membrilor săi cum să voteze, ci „va respecta libertatea deputaților și senatorilor federali și locali de a se exprima ei înșiși în această chestiune”.

Pe fondul unei mobilizări fără precedent a societății civile, cu proteste de stradă și scrisori trimise reprezentanților locali, Luis Losada Pescador, reprezentantul CitizenGO Mexic, organizație membră a Frontului Național pentru Familie, a declarat pentru LifeSiteNews.com: „[Președintele] Peña Nieto și PRI au plătit la urne pentru inițiativa lor împotriva valorilor mexicane. Poate că Peña Nieto încearcă să-și câștige prieteni din afara țării, dar nu a făcut decât să culeagă respingere în interiorul acesteia”.Sursa:stiripentruviata.ro