Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O rugăciune de exorcizare lăsată de Sfântul Anton

 
O rugăciune de exorcizare lăsată de Sfântul Anton
  • 13 Iun 2016
  • 6538

Potrivit tradiției populare, Sfântul Anton a dat o rugăciune unei femei sărace, care a cerut ajutorul împotriva ispitelor diavolului. Papa Sixtus al V-lea a gravat această rugăciune - cunoscută ca și deviză a Sfântului Anton de Padova - pe soclul obeliscului ridicat în 1586 în piața Sfântul Petru din Roma.

Iată varianta originală în latină:

Ecce Crucem Domini!
Fugite adversae partes!
Vicit Leo de tribu Juda,
Radix David! Aleluia!


Traducerea în română:

Iată crucea Domnului!
Fugiţi forţe potrivnice !
A învins Leul din seminţia lui Iuda
Rădacina lui David! Aleluia !


Această rugăciune scurtă este ca un scurt exorcism. Și noi o putem spune - în latină sau română - pentru a ne ajuta să depășim ispitele de tot felul.

Rugăciunea este inspirată de vesetul 5 al capitolului 5 din Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul: “Et unus de senioribus dicit mihi ne fleveris ecce vicit leo de tribu Iuda radix David aperire librum et septem signacula eius“.  

“Şi unul dintre Bătrâni mi-a zis: Nu plânge! Iată, Leul din seminţia lui Iuda, rădăcina lui David, El a biruit să deschidă cartea şi cele şapte peceţi ale ei“.


Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org