Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Congresul mondial împotriva pedepsei cu moartea

 
Congresul mondial împotriva pedepsei cu moartea
  • 21 Iun 2016
  • 3483

Între 21 și 23 iunie, se desfășoară în Norvegia, la Oslo, cel de-al șaselea Congres mondial împotriva pedepsei cu moartea. Inițiativa este promovată de organizația neguvernamentală “Ensamble contre la peine de mort" (Împreună împotriva pedepsei capitale) și de "World Coalition Against the Death Penalty" (Coaliția internațională împotriva pedepsei cu moartea), cu suportul ministerului Afacerilor Externe din Norvegia. La congres participă circa 140 de organizații din întreaga lume. Scopul congresului este de "a elimina obligativitatea pedepsei cu moartea" și de a transforma țările aboliționiste de fapt în țări aboliționiste de drept. Coordonatorul congresului este italianul Antonio Stango, membru al comitetului de conducere al uniunii "Nimeni să nu se atingă de Cain", din cadrul Ligii Italiene a Drepturilor Omului și secretar al Comitetului italian Helsinki pentru drepturile omului.

În programul deschiderii manifestării, este prevăzută transmiterea unui video-mesaj al papei Francisc adresat participanților la cel de-al șaselea Congres mondial împotriva pedepsei cu moartea.Sursa:ro.radiovaticana.va