Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Hramul Catedralei Arhiepiscopale Majore din Blaj

 
Hramul Catedralei Arhiepiscopale Majore din Blaj
  • 29 Iun 2013
  • 4533
Preasfânta Treime, Dumnezeu Unul şi Întreit în Persoane, este hramul Catedralei Arhiepiscopale Majore din Blaj. Prin urmare, în lunea Rusaliilor, 24 iunie, comunitatea greco-catolică din Blaj a sărbătorit „ziua onomastică” a Catedralei şi, implicit, a Arhieparhiei Blajului.

Luni dimineaţa s-a celebrat Utrenia Sărbătorii, urmată de Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de Preasfinţia Sa Claudiu, episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore, înconjurat de un sobor de preoţi. Predica, după Sfânta Evanghelie, a fost pregătită de părintele Ioan Fărcaş, parohul Catedralei, care a „pătruns” în misterul Preasfintei Treimi atât cât putem noi cuprinde; apoi a făcut un istoric al Catedralei.

La momentul cuvenit, 35 de copilaşi, pregătiţi de Surorile Congregaţiei Maicii Domnului, au primit prima Sfântă Împărtăşanie. Copilaşilor, - şi tuturor credincioşilor prezenţi în număr mare - Preasfinţia Sa Claudiu, le-a adresat, în final, câteva părinteşti îndemnuri. Copilaşii au prezentat şi un scurt program de cântece religioase.

În curtea Catedralei a fost organizată apoi o agapă frățească.

În după amiaza aceleiaşi zile de sărbătoare, la orele 18, s-a celebrat Acatistul de mulţumire pentru tot binele primit de la Dumnezeu, urmat de prezentarea a două cărţi: Caleidoscop artistic, a prof Cornel Tatai-Baltă şi Din istoria şi arta cărţii româneşti vechi: gravura de la Buda (1780-1830), lucrarea lui Anca-Elisabeta Tatay. Prezentarea a fost făcută de prof univ Dr Ovidiu Pecican de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

În final, Preasfinţia Sa Claudiu a transmis salutul şi binecuvântarea Preafericirii Sale Arhiepiscopul-Cardinal Lucian pentru Catedrală, pentru Arhieparhie şi pentru noi toţi.