Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Mihai: „Biserica se naște cu credința Preacuratei”

 
PS Mihai: „Biserica se naște cu credința Preacuratei”
  • 17 Iul 2016
  • 2850

Sărbătoarea Maicii Domnului de pe Muntele Carmelului la Ciofliceni

 

        La Mănăstirea carmelitană de la Ciofliceni-Snagov s-a celebrat hramul bisericii în sărbătoarea Maicii Domnului de pe Muntele Carmelului. Preasfințitul Mihai Frățilă, episcop greco-catolic de București, a ținut predica și a dat binecuvântarea de la sfârșitul Liturghiei celebrate de părintele superior Antonio Prestipino OCD. S-a inaugurat cu această ocazie și noul site al Mănăstirii (http://carmelitanisnagov.ro). Printre numeroșii participanți s-a numărat și un grup de credincioși greco-catolici.

        Preasfințitul Mihai a spus în cuvântul său legat de evanghelia zilei (Ioan 19, 25-27):

        «Un pelerinaj este o reîntoarcere în sine prin contemplarea slăbiciunii lui Hristos. Azi, aici, suntem invitați a-i recunoaște lui Dumnezeu dreptul asupra noastră. Și a face un gest de filială prețuire pentru Maica Sfântă. (...) Preacurata e aici, sub Cruce. Ea crede, a continuat să creadă. E singura care a putut continua, dar asta n-a scutit-o de toată profunzime durerii. Inima Maicii Sfinte nu cedează, rezistă morții, rezistă disperării, nu cedează nici  atunci când noi, alegând păcatul și moartea, îi omorâm Fiul. (...)

        Atitudinea Maicii Sfinte sub cruce ne îndeamnă la încrederea față de Dumnezeul adevărat – care urcă pe Cruce din dragoste pentru noi. Putem spune că Biserica se naște cu credința Preacuratei. Ea ne arată și azi că împărtășirea cu Domnul nu e făcută din calcule, din frica sau povara Crucii, ci din dragoste și rugăciune. Numai dragostea întărește mărturia unui crez (...).

„Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât l-a dat pe Fiul său pentru noi”. Atât de mult ne-a iubit încât ne-a dat și-o Maică. Ca să ne simțim cu adevărat frați în crucea lui Cristos.

Ea singură rămâne lângă crucea lui, continuând să creadă, devenind Maică pentru noi toți. Este curăția smereniei sale. Este bucuria ei de a nu dezerta nicicând de lângă noi. Este victoria pe care Dumnezeu a dobândit-o în sufletul neprihănit al unei femei care i-a răspuns „da” pentru totdeauna.

O cinstim cu recunoștință nu numai azi, ci-n fiecare clipă!

Maica Sfântă a Carmelului, fii bucuria inimilor noastre!»

        Mănăstirea carmelitană de la Ciofliceni aparține Ordinului carmelitanilor desculți și se află la circa 30 de kilometri la nord de București, nu departe de șoseaua care leagă capitala de Ploiești. Este susținută de Provincia carmelitană italiană a regiunii Veneto. Biserica, consacrată în 2014, a fost declarată în arhidieceza romano-catolică de București drept sanctuar diecezan. Adăpostește un frumos program iconografic în mozaic realizat de părintele Marko Rupnik SJ de la Roma.

 

                                          (Corespondență - Alexis și Oana Dimcev)