Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Polonia. O stolă și două perechi de pantofi: cadouri pentru papa Francisc

 
Polonia. O stolă și două perechi de pantofi: cadouri pentru papa Francisc
  • 28 Iul 2016
  • 2527

Cu ocazia călătoriei apostolice în Polonia pentru Ziua Mondială a Tinerilor, înaintea Sfintei Liturghii de încheiere a marelui eveniment de la Cracovia, papa Francisc va primi în dar o stolă brodată și două perechi de pantofi făcute manual. Inițiativa face parte din cadrul proiectului „we4charity”, în favoarea victimelor conflictului din Siria, a explicat directorul Caritas Cracovia, părintele Bogdan Kordula.


După încheierea Întâlnirii Mondiale a Tinerilor, cadourile primite de papa Francisc vor fi scoase la licitație, iar veniturile obținute destinate unei clinici mobile pentru refugiații sirieni din Liban. Proiectul va fi pus în aplicare printr-o colaborare între Caritas-urile Polonia și Liban.


Părintele Kordula a spus că cele două daruri sunt simbolice și sunt legate de experiența pelerinajului: „ceva de îmbrăcat în timpul celebrării, adică stola, și două perechi de pantofi, una de vară și una de iarnă, făcute manual de meșterii locali”. Directorul Caritas Cracovia și-a exprimat speranța că Ziua Mondială a Tinerilor va aduce „darul păcii, pentru ca ei să fie liberi din punct de vedere al rasismului și terorismului”.Sursa:ro.radiovaticana.va