Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Mihai, la ceremonia de comemorare a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial

 
PS Mihai, la ceremonia de comemorare a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial
  • 29 Aug 2016
  • 3965

PS Mihai, Episcopul Greco-Catolic de București, însoțit de părintele Andrei Mărcuș, au participat duminică, 28 august, la ceremonia dedicată marcării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, aducând un omagiu militarilor, civililor și oamenilor de stat din epocă, precum și Regelui Ferdinand care a servit cu devotament interesul naţiunii române.

Ceremonia națională dedicată intrării României în Primul Război Mondial a avut loc la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, din Capitală, începând cu ora 12,30.

La evenimentul care comemorează totodată pierderea a 800 de mii de vieți, deopotrivă militari şi civili, a fost prezent Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş.

În cadrul ceremoniei a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor, au fost depuse coroane de flori, iar membrii Asociației Tradiții Militare au „depus jurământul militar”, așa cum era el rostit în urmă cu o sută de ani.

Cu această ocazie au ținut alocuțiuni: președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș, nunțiul aplostolic IPS Miguel Maury Buendia și istoricul Ioan Aurel Pop.


ACC