Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Biblia găsită în infern

 
Biblia găsită în infern
  • 13 Sep 2016
  • 9114

Versetele rămase intacte ne dau posibilitatea de a citi o lecție cu adevărat divină

Povestea Bibliei găsite printre dărâmăturile Turnurilor Gemene ale World Trade Center din New York este adusă din nou în atenția publicului, la cincisprezece ani de la atacurile din 11 septembrie 2001.

Pe 30 martie 2002, în timp ce încă pompierii se luptau pentru a debarasa ruinele, unul dintre ei a făcut o descoperire șocantă: o Biblie încastrată într-o bucată de oțel topit. Biblia era deschisă la pagina Predicii de pe munte, relatată în evanghelia de la Matei, capitolul cinci. Pompierul a înmânat obiectul găsit fotografului Joel Meyerowitz, care lucra la fața locului.

Când Joel Meyerowitz a privit Biblia, a fost imediat marcat de pasajul la care a fost deschisă cartea: "Aţi auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte". Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt. Celui ce voieşte să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două. Celui care cere de la tine, dă-i; şi de la cel ce voieşte să se împrumute de la tine, nu întoarce faţa ta. Aţi auzit că s-a zis: "Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău". Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc, ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea?" În 2012, Joel Meyerowitz a donat Biblia Muzeului Memorial 11 Septembrie unde se află și în prezent.

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie