Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Decizie definitivă pentru Asia Bibi, condamnată la moarte în baza unor acuzații false

 
Decizie definitivă pentru Asia Bibi, condamnată la moarte în baza unor acuzații false
  • 15 Sep 2016
  • 2726

de Leone Grotti

          Soarta Asiei Bibi va fi decisă în a doua săptămână a lunii octombrie, când va avea loc audierea finală a procesului său, ajuns în fața Curții Supreme din Pakistan. Pentru mama catolică a cincii copii, aflată închisoarea din Multan de 2628 de zile, există doar două opțiuni: eliberarea sau spânzurarea.

          Asia Bibi se află în închisoare de opt ani de zile pentru că a băut un pahar cu apă și a fost condamnată la moarte în baza acuzațiilor false de blasfemie dintr-o ceartă avută cu două colege musulmane: a luat apă din puț pentru a se reîmprospăta în timpul muncilor agricole și a fost acuzată că a „infectat” fântâna. Apoi a pronunțat această frază „blasfemiatoare”: „Cristos al meu a murit pentru mine. Mahomed ce a făcut pentru voi?”. Dacă Curtea Supremă nu va revoca sentința, doar grațierea președintelui Mamnoon Hussain o va mai putea salva.

          Principalul avocat al femeii, Saif-ul-Malook, a afirmat că este încrezător: „Am mari speranțe privind eliberarea ei”. Același sentiment îl are și ministrul catolic din Punhajab, Khalil Thair Sindhu: „Sfârșitul calvarului ei este aproape. Sunt convins că va fi achitată. Ca și avocat, am studiat temeinic cazul și, văzând elementele în favoarea Asiei, mă aștept la achitare. Doresc să fiu prezent în tribunal în calitate de reprezentant al guvernului provincial pentru a urmări în mod direct audierea.

          Toate probele sunt în favoarea Asiei Bibi, dar acesta este un proces în care probele nu înseamnă nimic, altfel femeia nu s-ar afla de opt ani în închisoare. Pr. Joseph Louis, fost secretar executiv al Caritas Pakistan știe acest lucru și de aceea este preocupat: „Judecătorii sunt speriați de extremiști și de fanaticii islamici care pun presiune asupra tribunalului. Din acest motiv singurul lucru pe care ei îl doresc este să se spele pe mâini. Lor nu le pasă de cei nevinovați. Noi putem doar să ne rugăm și să-i cerem Spiritului Sfânt să-i lumineze pe judecători”. Pentru a înțelege despre ce este vorba, este suficient să recitiți declarațiile soțului Asiei Bibi, care tratează despre audierea în care a fost condamnată: „Era prezent un mare număr de imami și lideri islamici care strigau fără încetare: „Blasfemiatoare!” și „Ucideți-o!”.

          În ultimii ani, mai mulți judecători au fost uciși în Pakistan de către extremiștii islamici sau au fost forțați să fugă pentru implicarea lor în cazuri de blasfemie. Și Tahir Chaudhry, președintele Alianței Minorităților din Pakistan, a declarat: „Presiunile exercitate de către extremiști reprezintă un factor decisiv pentru rezultatul final. În ciuda acestui fapt, sper ca totul să decurgă bine și mă rog pentru eliberare”.

          În închisoare, Asia Bibi își gătește singură mâncarea pentru că se teme să nu fie cumva otrăvită. Extremiștii islamici au pus pe capul ei o recompensă de 50 de milioane de rupii (aproximativ 430.000 de euro), iar în luna martie imamul Abdul Aziz a lansat acest apel către autoritățile țării: „Executați-o de îndată pe blasfemiatoarea Asia Bibi și nu vă înclinați în fața presiunii internaționale”.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:www.bastabugie.it