Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

La Oradea, sesiunea plenară a Conferinței Episcopilor din România (26-28 septembrie 2016)

 
La Oradea, sesiunea plenară a Conferinței Episcopilor din România (26-28 septembrie 2016)
  • 26 Sep 2016
  • 4035

Prioritățile vieții bisericești, celebrări liturgice solemne, dar și momente culturale și fapte de milostenie, în Anul milostivirii, pe agenda sesiunii de toamnă a Conferinței Episcopilor din România, găzduită de Episcopia romano-catolică de Oradea în perioada 26-28 septembrie 2016.

Pe lângă abordarea diferitelor teme de actualitate pentru viaţa Bisericii şi a comunităţilor locale, episcopii catolici de ambele rituri, latin și bizantin, participă cu acest prilej şi la câteva programe religioase și culturale oferite din partea diecezei gazdă: informează într-un comunicat Serviciul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Oradea. Agenda sesiunii de lucrări a Conferinţei Episcopilor receptează în programul activităților îndemnul la punerea în practică a faptelor de milostivire sufletească și trupească, în spiritul Jubileului extraordinar al milostivirii pe care Biserica catolică îl trăiește la nivel global la inițiativa papei Francisc.

Astfel, luni, 26 septembrie 2016, la ora 18.30, episcopii trec pragul Porţii Sfinte a catedralei episcopale. Succesiv, ca semn al milostivirii sufletești, recită împreună rugăciunea Vesperelor în cripta catedralei, la mormântul răposatului episcop József Tempfli, rugându-se aici şi pentru toţi credincioșii răposaţi. A doua zi, marţi, 27 septembrie 2016, la ora 15.30, ca semn al milostivirii trupeşti, episcopii vizitează centrul Caritas şi căminul de bătrâni "Sfânta Elisabeta", unde se întâlnesc cu persoanele vârstnice din acest cămin şi personalul de asistență.

La ora 16.30, vizita în cetatea Oradea, unde se reculeg la vestigiile vechii catedrale episcopale din Oradea şi participă la vernisarea unei expoziţii organizate de Episcopia Romano-Catolică în colaborare cu Muzeul Cetăţii şi oraşul Oradea. Expoziţia a luat naştere sub genericul "Moştenirea a 900 de ani - capitole din istoria Episcopiei Romano-Catolice de Oradea". Începând cu ora 18.30, toţi membrii Conferinţei Episcopilor Catolici din România, împreună cu nunţiul apostolic şi preoţii prezenţi, celebrează Sfânta Liturghie solemnă în biserica din Cetate, celebrarea liturgică fiind un moment de excepţie în viaţa Episcopiei Romano-Catolice de Oradea. 

(rv - A. Dancă)Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie