Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Papa Francisc a vizitat Amatrice și populația afectată de cutremur

 
FOTO: Papa Francisc a vizitat Amatrice și populația afectată de cutremur
  • 04 Oct 2016
  • 3757

”La ora 9,10 din dimineața zilei de marți, Papa a ajuns la Amatrice pentru a vizita populația afectată de cutremurul din 24 august”, informează un comunicat al Sălii de Presă a Sfântului Scaun. Însoțit de episcopul de Rieti, mons. Domenico Pompili, continuă comunicatul, Sfântul Părinte a vizitat școala, urmând să meargă să se roage în așa zisa ”zonă roșie” a localității, închisă de obicei din motive de siguranță.

Pontiful anunțase dorința de a merge în mijlocul sinistraților la câteva zile după cutremur. Astfel, la rugăciunea ”Angelus din 28 august, și-a reînnoit ”apropierea spirituală” față de locuitorii din Lazio, Marche și Umbria, greu încercați de cutremurul din acele zile, în special față de cei din Amatrice, Accumoli, Arquata del Tronto și Norcia.


Papa Francisc: ”Încă o dată spun acestor dragi populații că Biserica împărtășește suferința lor și preocupările lor, se roagă pentru cei răposați și supraviețuitori. Solicitudinea cu care autoritățile, forțele de ordine, protecția civilă și voluntarii sunt la lucru, dovedește cât de importantă este solidaritatea în depășirea unor încercări atât de dureroase. Dragi frați și surori, imediat ce va fi posibil, sper să vin și eu la voi, ca să vă aduc personal mângâierea credinței, îmbrățișarea de părinte și frate, și sprijinul speranței creștine. Să ne rugăm cu toții împreună: Bucură-te, Marie, cea plină de har...”.

Potrivit unui bilanț recent al cutremurului care a avut loc pe 24 august în centrul Italiei, 297 de persoane și-au pierdut viața, printre ei fiind și 11 migranți români stabiliți în regiunile afectate.Sursa:ro.radiovaticana.va