Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Conferinţe & dezbateri cu tema „Revoluţia sexuală şi familia. Distrugerea libertăţii în numele libertăţii”

 
Conferinţe & dezbateri cu tema „Revoluţia sexuală şi familia. Distrugerea libertăţii în numele libertăţii”
  • 31 Oct 2016
  • 2068
Acţiunea Catolică din România organizează în zilele de 7 – 8 – 9 noiembrie 2016, la Cluj-Napoca, Oradea şi Iaşi – o serie de conferinţe & dezbateri cu tema „Revoluţia sexuală şi familia. Distrugerea libertăţii în numele libertăţii”. Acestea vor fi susţinute de doamna Gabriele Kuby –  renumit sociolog, autor şi expert în studiul teoriei gender la nivel internaţional, despre care Papa Benedict al XVI-lea spunea „Doamna Kuby este o luptătoare vitează împotriva ideologiilor care vizează în cele din urmă o distrugere a omului”.
 
Acțiunea Catolică din România integrează această serie de conferințe în anul asociativ în curs, ce are ca temă „Coresponsabili în slujba Evangheliei familiei” (cf. Amoris laetitia, 201)”, răspunzând astfel invitației papei Francisc de a promova valorile autentice ale căsătoriei creștine, iubirea dintre bărbat și femeie, dintre părinți și copii, în spațiul fără bariere, niciodată închis al familiei.
 
Doamna Gabriele Kuby va vorbi despre fundamentele şi efectele ideologiei „Gender Mainstreaming” într-o manieră clară şi inteligibilă, precum şi despre cum se aplică teoria gender într-un mod tacit şi disimulat. De asemenea va vorbi și despre modificările grave, care sunt de aşteptat pentru societate și mai ales pentru copii şi familii, în urma implementării acestei ideologii.
 
Evenimentul se adresează oricărei persoane care doreşte să înţeleagă şi să aprofundeze ce înseamnă ideologia gender, chiar şi fără cunoştinţe prealabile asupra subiectului. De asemenea, în cadrul fiecărui eveniment va fi prezentat şi volumul „Revoluţia sexuală globală: distrugerea libertăţii în numele libertăţii”, apărut la Editura Sapientia în limba română. Mesajul fundamental al lucrării este apelul la „salvarea identităţii de gen ca bărbat sau femeie, a moralei, a familiei, a Bisericii şi a sfinţeniei vieţii”. Cartea se adresează tuturor, întrucât Revoluţia sexuală globală atinge în primul rând fiecare categorie de persoane, bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni, dar, în aceeaşi măsură, atinge însăşi existenţa noastră şi viitorul societăţii.
 
Gabriele Kuby s-a născut  în 1944 la Konstanz  în Germania, a studiat sociologia la Berlin, respectiv Konstanz şi este mamă a trei copii.  Prin activitatea sa publicistică şi prin conferinţele pe care le ţine în întreaga lume, atrage atenția asupra impasurilor în care se află societatea modernă şi arată că ieşirea se poate face printr-o reconsiderare a valorilor creştine.
 
Acţiunea Catolică din România este o federaţie naţională de asociaţii de laici romano-catolici şi greco-catolici fondată în 2005 şi are ca obiectiv promovarea valorilor creştine în societate.
 
Programul conferinţelor:
 
Cluj-Napoca, 7 noiembrie 2016, ora 19.00
Locație: Aula “Card. Iuliu Hossu” din cadrul Catedralei greco-catolice în construcţie (Piaţa Cipariu fn)
 
Vor prezenta volumul „Revoluţia sexuală globală”: Iulia şi Dan Călinescu – Asociaţia Life Nation
 
Parteneri locali în organizarea evenimentului:
 
Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj
Asociaţia Generală a Românilor Uniţi – AGRU Cluj
Departamentul pentru tineret din cadrul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla;
Life Nation
Centrul „Iubire și adevăr”
Asociația Cercetașii Munților;
Liceul Greco-Catolic „Inochetie Micu”;
Facultatea de Teologie Greco-Catolică Cluj
Clinica Provita Cluj
Oradea, 8 noiembrie 2016, ora 17.00
Locație: Sala mare a Primăriei Oradea
 
Vor prezenta volumul „Revoluţia sexuală globală”: dl. Ioan Moldovan, directorul Revistei Familia
 
Parteneri locali în organizarea evenimentului:
 
Episcopia Română Unită cu Roma, Greco Catolică de Oradea
Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Oradea
Asociaţia Generală a Românilor Uniţi – AGRU Oradea
Seminarul Teologic Greco-Catolic Oradea
Iaşi, 9 noiembrie 2016, ora 19.00
Locație: Aula “Fericitul Anton Durcovici” din cadrul Catedralei romano-catolice “Sf. Fecioară Maria, Regină”
 
Vor prezenta volumul „Revoluţia sexuală globală”: pr. Ștefan Lupu, Decan al Facultății de Teologie Romano Catolică, Iași
 
Parteneri locali în organizarea evenimentului:
 
Episcopia Romano-Catolică de Iaşi
Acţiunea Catolică „Sf. Iosif”
Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului
Oficiul pentru Pastoraţia Universitară
Oficiul pentru Pastoraţia Familiei
Centrul Diecezan CARITAS IAŞI
Facultatea de Teologie Romano-Catolică
Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf.Iosif”
Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice Iaşi
Radio Maria
Parteneri la nivel naţional al evenimentelor sunt situl de ştiri Catholica.ro şi Editura Sapientia.
 
 
 
***
 
În timpul primei sale vizite în România, doamna Gabriele Kuby a declarat într-un interviu în care i se cerea un sfat pentru români şi pentru toţi oamenii care vor să-şi păstreze familia şi identitatea neştirbite:
 
În primul rând, nu mai gândiţi că sunteţi în urmă. Nu vă mai gândiţi că lucrurile bune vin din vest – în realitate este adevărat exact opusul. De fapt, din vest vin lucruri realmente malefice. Am auzit o ştire azi. Nişte ONG-uri din România au declarat că ţara voastră trebuie să prindă din urmă (n.r.: trenul educaţiei sexuale din Occident). Puteţi fi foarte fericiţi că această distrugere nu a avut încă loc în ţara voastră. Şi ar trebui să vă mobilizaţi în toată ţara în orice coaliţie posibilă, cu oricine, inclusiv de peste graniţe, şi cu oricine din interiorul ţării care poate lupta împotriva acestui lucru. Vor să ajungă la copiii voştri! Îi vor sexualiza, iar sexualizarea copiilor va prăbuşi civilizaţia. Fiindcă va prăbuşi mai întâi familia. Aceasta este rădăcina. Aşa că trebuie să faceţi tot ce puteţi. Şi puteţi fi fericiţi că dictatura comunistă v-a protejat de revoluţia sexuală care a început în Occident în 1968. Încă mai aveţi un sistem de valori conservatoare. Încă mulţi oameni mai cred că familia (n.r.: naturală) este bună, că homosexualitatea nu este corectă. Aşa că răspândiţi vestea că nu sunteţi deloc înapoiaţi. Ba dimpotrivă. Puteţi fi fericiţi că aceste lucruri încă nu s-au întâmplat. Fiindcă are loc distrugerea societăţii, iar Uniunea Europeană este purtător de stindard în acest sens.
 
 


Sursa:actiuneacatolica.ro