Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Lăsarea Postului în Parohia Blaj II

 
Lăsarea Postului în Parohia Blaj II
  • 16 Noi 2016
  • 2761

 

Luni, 14 noiembrie, la Capela Arhiereilor-Parohia Blaj II, cu ocazia prinderii postului Crăciunului s-a celebrat Binecuvântarea Euharistică. După rugăciune, la care au participat un număr mare de preoţi şi credincioşi, am avut bucuria să o avem în mijlocul nostru pe cunoscuta şi preţuita interpretă Maria Dan Păucean, pe tânăra dar talentata cântăreaţă Coralia Costea şi pe Domnul Profesor Petru Tutelea cu corala seminariştilor de la Facultatea de Teologie din Blaj care ne-au colindat.

Părintele Paroh Cristian, făcând legătura cu evanghelia duminicii, a Samarineanului milostiv, a amintit de faptul că întrebarea adresată de un învăţător de lege lui Cristos Învăţătorule, ce trebuie să fac ca să moştenesc viaţa veşnică, deşi pe de o parte ar părea justă şi interesantă pe de altă parte este greşită. De ce? Pentru că moştenirea este un dar ce se moşteneşte. Nu trebuie să facem nimic pentru a moşteni ceea ce Dumnezeu Tatăl împreună cu Fiul şi cu Spiritul Sfânt au făcut deja pentru noi. Nu trebuie să facem ci doar să fim fiii Lui. Trebuie doar să ne însuşim moştenirea. Fiul risipitor deşi a cheltuit totul s-a crezut mereu fiul Tatălui şi acest lucru l-a salvat. Ce trebuie să facem în acest post? Nimic. Trebuie doar să fim fii şi să trăim ca adevăraţi fii. Restul arajnează Tatăl. El ne lasă în dar întreaga moştenire.

GALERIE FOTO

Totul s-a încheiat cu o frumoasă agapă creştinească menită să arate bucuria de a fi creştin şi de a ne cunoaşte mai bine unii pe alţii, aşadar de a ne iubi mai mult.

 

Pr. Paroh Cristian RusSursa:bru.ro