Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Blajul salută Marea Unire

 
FOTO: Blajul salută Marea Unire
  • 28 Noi 2016
  • 4725

Actorul Marius Bodochi şi soprana Daniela Vlădescu au fost capetele de afiş ale manifestării "Blajul salută Marea Unire", ce a avut loc duminică, la Catedrala Mitropolitană.

(GALERIE FOTO)

Primăria Municipiului Blaj şi Consiliul Local Blaj au organizat duminică, 27 noiembrie 2016, cu începere de la ora 18.30, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră "Sfânta Treime" Blaj, tradiţionalul spectacol, dedicat Zilei Naţionale a României, "Blajul salută Marea Unire".

În cadrul spectacolului de duminică, cunoscutul actor Marius Bodochi (Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" Bucureşti) a recitat pagini antologice din poezia românească, iar soprana Daniela Vlădescu şi baritonul Ştefan Popov (Teatrul Naţional de Operetă "Ioan Dacian" Bucureşti) au interpretat capodopere din muzica lirică românească. A acompaniat Gőnul Aptula (pian). De asemenea, tenorul Ioan Chiciudean şi interpreţii de muzică populară Adrian Ţiboc şi Maria Dan Păucean au interpretat vechi cântece româneşti tradiţionale.

Organizatorii au dorit să rememoreze, prin intermediul artei, evenimentele istorice importante care au făcut legătura între Blaj, cu a sa Câmpie a Libertăţii, şi Alba Iulia anului 1918.

"Pentru noi este o manifestare de suflet, pe care o organizăm an de an şi în cadrul căreia ne reamintim de contribuţia Blajului la înfăptuirea Marii Uniri de la Alba Iulia. Organizăm această manifestare şi cu gândul la apropiatele aniversări din istoria Blajului şi judeţului Alba: 100 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918 şi 170 de ani de la Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii din 3/15 mai 1848", a afirmat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Manifestarea "Blajul salută Marea Unire" a început cu un Te-Deum oficiat în memoria înfăptuitorilor Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Nicu Goga


 Sursa:www.radioblaj.caritas-blaj.ro