Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Masă de Crăciun pentru 200 de mii de săraci

 
Masă de Crăciun pentru 200 de mii de săraci
  • 13 Dec 2016
  • 3496

 

Comunitatea Sant'Egidio va organiza și în acest an tradiționalul prânz de Crăciun pentru săraci. Anul trecut, aproape 200 de mii de săraci din 60 de țări au fost invitați la masă în ziua Nașterii Domnului.

Prânzul de Crăciun se organizează în diferite locuri: biserici, case, școli, azile, închisori și spitale. Din anul 1982, când unele persoane mai în vârstă și singure au fost invitate la masă în ziua de Crăciun în Bazilica Sfânta Maria din Trastevere (Roma), ca semn al unei Biserici care îi are la suflet și pe cei nevoiași, acest banchet a devenit o tradiție a Comunității Sant'Egidio și s-a extins în mai multe țări din lume.

Președintele Comunității Sant'Egidio, Marco Impagliazzo, a declarat: „Cine îi primește pe cei săraci, îl primește pe Isus. Sărbătoarea Nașterii Domnului este o sărbătoare a familiei, nu doar a familiei mele, sau a familiei voastre, ci a familiei lărgite. Lumea este o fraternitate universală, iar în această fraternitate noi îi recunoaștem pe toți ca fiind frații și surorile noastre, inclusiv pe cei marginalizați. De aceea stăm toți împreună la masă ca o adevărată familie”.

Săracii de astăzi sunt de multe tipuri și au istorii diferite. Multe persoane au devenit sărace după ce au trecut prin mari dificultăți sau rupturi familiale: mulți dintre aceștia ajung în stradă. Alții au devenit săraci, deoarece și-au pierdut locurile de muncă. Pentru alții, marea sărăcie este reprezentată de singurătate: persoane singure, abandonate, mai ales cei în vârstă care trăiesc în azile.

Există oameni cu chipuri și istorii diferite, dar cu aceeași dorință: de a întâlni pe cineva, de a găsi un răspuns.

                                 

Traducere: Liviu UrsuSursa:agensir.it

Știri din aceeași categorie