Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Alarmant: În 2016 au fost uciși 90 de mii de creștini

 
Alarmant: În 2016 au fost uciși 90 de mii de creștini
  • 28 Dec 2016
  • 6311

Persecuția nu este un eveniment sporadic în istoria creștinismului, ci a marcat în mod profund viața creștinilor până astăzi în multe țări ale lumii. Papa Francisc a reamintit de mai multe ori că violențele împotriva creștinilor sunt mai numeroase astăzi decât în primele secole ale Bisericii.

În acest sens, profesorul Massimo Introvigne, directorul Centrului de Studii pentru Noi Religii, a declarat că în anul 2016, conform statisticilor, 90 de mii de creștini au fost uciși pentru credința lor. Făcând un calcul rezultă un mort la fiecare șase minute. Cele mai multe vicitime, 70%, adică 63 de mii de persoane, au fost ucise în conflictele tribale din Africa. Restul de 30%, adică 27 de mii de persoane, au murit în atacuri teroriste, în distrugerea de localități creștine sau în persecuții guvernamentale, precum în Coreea de Nord.

Comparând mai multe statistici rezultă că în întreaga lume aproape 600 de milioane de creștini nu își pot profesa credința în mod liber. Astfel creștinii sunt grupul religios cel mai persecutat din lume. Sursa:ro.radiovaticana.va