Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Audio: 2016 pe agenda pontificală. O retrospectivă cu PS Claudiu Pop

 
Audio: 2016 pe agenda pontificală. O retrospectivă cu PS Claudiu Pop
  • 30 Dec 2016
  • 2985

Agenda pontificală a anului 2016 a fost deosebit de bogată în activități, inițiative și documente, care au catalizat nu doar atenția mass-media catolice ci, de multe ori, și opinia publică mondială. Papa Francisc este știre, face audiență. Nu rareori, însă, se pun în prim plan aspecte marginale din activitatea Sfântului Părinte, făcând abstracție de identitatea și misiunea sa spirituală de succesor al Sfântului Petru. De exemplu, pentru a face referință la o situație recentă, în ziua în care papa Francisc a prezentat o bogată cateheză de pregătire la sărbătoarea Nașterii Domnului, pe fluxul mondial al știrilor se evidenția, cu lux de amănunte nesemnificative, faptul că pontiful a ieșit în oraș să-și cumpere personal încălțări. Ineditul din viața unui papă este cu siguranță știre, dar se întâmplă deseori ceea ce transmite o expresie uzuală din domeniu: ”place mesagerul, nu mesajul”. Nu mai surprinde, de aceea, faptul că învățătura spirituală și mesajul creștin al papei Francisc sunt de multe ori trecute cu vederea.

La încheierea anului 2016 apare, pe bună dreptate, întrebarea: care sunt evenimentele cu adevărat majore din agenda pontificală? În ce ne privește, ținând cont de limitele spațiului nostru radiofonic, am propus patru dintre acestea, urmând ordinea cronologică: întâlnirea papei Francisc cu patriarhul Kirill al Rusiei și declarația lor comună de la Havana, exortația apostolică post-sinodală ”Amoris laetitia” despre frumusețea iubirii familiale, pelerinajul la Roma al Bisericii catolice din România și încheierea Anului Sfânt al Milostivirii. Asupra acestor evenimente, la solicitarea redacției noastre, ne oferă prin telefon o amplă reflecție PS Claudiu Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. După cum s-a stabilit în rândul ierarhilor catolici din țară, mons. Claudiu Pop este responsabil cu mass-media în Conferința Episcopilor din România.

(Aici, interviul audio cu PS Claudiu Pop)Sursa:ro.radiovaticana.va