Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Desen animat care condamnă dependența de smartphone-uri

 
Video: Desen animat care condamnă dependența de smartphone-uri
  • 06 Ian 2017
  • 3565

Steve Cutts, care a reinterpretat unele dintre cele mai cunoscute personaje animate, este și autorul clipului video animat „Are you lost in the world like me?” (Ești pierdut în lume ca mine?), care ilustrează piesa cu același nume de Moby & The Void Pacific Choir.

Filmulețul prezintă portretul îngrijorător al generațiilor dependente de smartphone care există, dar nu trăiesc. Cu ochii fixați pe ecranul telefonului, uită de tot ceea ce îi înconjoară și, în mod inevitabil, se pierd.

În cele din urmă, toate personajele cad într-un canal în timp ce privesc telefonul mobil. Singurul supraviețuitor este un tânăr care înțelege gravitatea riscului.

De asemenea, un studiu realizat de către institutul de cercetare YouGov, a demonstrat faptul că în ziua de astăzi multe persoane suferă de nomofobie (frica incontrolabilă de a părăsi casa fără telefonul mobil). Totodată, studiul efectuat în Spania, a arătat faptul că mulți utilizatori sunt cuprinși de anxietate „când își pierd telefonul, li se termină bateria sau când rămân fără semnal sau fără credit”.

În termeni procentuali, femeile sunt depășite de bărbați, care sunt mai stresați atunci când au telefonul oprit.

                                             

Traducere: Liviu UrsuSursa:it.aleteia.org