Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Fiţi revoluţionari, împotriviţi-vă culturii provizoriului!

 
Fiţi revoluţionari, împotriviţi-vă culturii provizoriului!
  • 30 Iul 2013
  • 3688
Papa Francisc a dorit să le mulţumească personal numeroşilor voluntari de la Ziua Mondială a Tinerilor, aproximativ 60 de mii de persoane care au contribuit în mod fundamental la reuşita unui eveniment care a reunit milioane de tineri. La întâlnirea voluntarilor cu Sfântul Părinte au participat 15 mii de persoane.

Voluntarii care au ajutat sute de mii de pelerini l-au primit pe Papa Francisc cu aplauze şi cântece, iar Sfântul Părinte, într-o atmosferă de mare bucurie şi simplitate, i-a îmbrăţişat cu afecţiune şi le-a mulţumit pentru serviciul şi pentru „multele gesturi mici care au făcut ca Ziua Mondială a Tineretului să fie o experienţă de neuitat”, arătând astfel că există o bucurie mai mare când dăruieşti decât atunci când primeşti. Papa i-a invitat să fie „mereu generoşi cu Dumnezeu şi cu ceilalţi”.

„Dumnezeu ne cheamă să facem alegeri definitive, are un proiect cu fiecare dintre noi: descoperirea lui, răspunsul pozitiv la propria vocaţie este drumul înspre realizarea bucuroasă a propriei persoane. Dumnezeu ne cheamă pe toţi la sfinţenie, să trăim viaţa sa, dar are un drum pentru fiecare”.

Sfântul Părinte a spus că „unii sunt chemaţi să se sfinţească întemeind o familie prin sacramentul căsătoriei”, reamintind că „sunt unii care spun că astăzi căsătoria este «demodată»” pentru că în „cultura provizoriului, a relativului, mulţi predică că este important să «trăieşti» clipa, că nu merită să te angajezi pentru întreaga viaţă, să faci alegeri definitive, «pentru totdeauna», pentru că nu ştii ce îţi rezervă ziua de mâine”.

„Eu însă vă cer să fiţi revoluţionari, să mergeţi împotriva curentului; da, în această privinţă vă cer să vă răsculaţi împotriva acestei culturi a provizoriului care, în fond, crede că voi nu sunteţi capabili să vă asumaţi responsabilitatea, că nu sunteţi capabili să iubiţi cu adevărat. Eu am încredere în voi, tinerilor, şi mă rog pentru voi. Aveţi curajul «să mergeţi împotriva curentului»! Aveţi curajul să fiţi fericiţi!”

Papa a adăugat că pe alţii Domnul îi cheamă la preoţie, îi cheamă „să se dăruiască Lui în mod total, pentru a-i iubi pe toţi cu inima Bunului Păstor. Pe alţii îi cheamă să-i slujească pe ceilalţi în cadrul vieţii de călugărie: în mănăstiri, dedicându-se rugăciunii pentru binele total al lumii, în diferitele sectoare ale apostolatului, oferindu-se pentru ceilalţi, în special pentru cei mai nevoiaşi”. Apoi a povestit un episod important din viaţa sa:

„Nu voi uita niciodată acel 21 septembrie – aveam 17 ani – când după ce m-am oprit la biserica Sfântul Iosif din cartierul Flores pentru a mă spovedi, am simţit pentru prima dată că Dumnezeu mă cheamă. Nu vă fie frică de ceea ce Dumnezeu vă cere! Merită să-i spui «da» lui Dumnezeu. În El este atât de multă bucurie!”

Papa Francisc a observat că „poate unii nu ştiu încă foarte clar ce să facă cu propria viaţă”, de aceea i-a invitat pe tineri să-l întrebe pe Domnul, iar el îi va face să înţeleagă care este drumul pe care trebuie să meargă.

În aplauzele miilor de voluntari prezenţi, Sfântul Părinte şi-a luat rămas bun de la cei care au fost lucrătorii în via Domnului şi au făcut posibilă o întâlnire cu adevărat mondială:

„Iubiţi prieteni, vă mulţumesc încă o dată pentru ceea ce aţi făcut în aceste zile. Nu uitaţi tot ce aţi trăit aici! Mereu puteţi conta pe rugăciunile mele, iar eu ştiu că pot conta pe rugăciunile voastre”.


Sursa:ro.radiovaticana.va