Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Celebrare Greco-Catolică în Bazilica Sfântului Petru

 
Celebrare Greco-Catolică în Bazilica Sfântului Petru
  • 13 Feb 2017
  • 3068

"Tată, am greşit la cer şi înaintea ta"

Asociația "Inocențiu Micu - Klein" a credincioșilor greco-catolici români din Italia continuă și în anul 2017 celebrările liturgice în limba română din Bazilica Sfântului Petru. În capela Ungherese, devenită deja un loc familiar, a răsunat din nou limba română și cântul liturgic bizantin, specific Bisericii noastre.

Sfânta și dumnezeiasca Liturghie a fost celebrată de către părintele Valentin Marcu, președintele Asociației, iar răspunsurile au fost oferite de Daniel Cristea și Ioan-Ștefan Dumitraș, studenți ai Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma.

În cuvântul de învățătură, părintele Valentin a accentuat importanța iertării și a credinței. Fiecare dintre noi este chemat să ierte, asemeni Tatălui Milostiv, să creadă în întoarcerea celor rătăciți și în același timp să îi îndrume pe ceilalți spre fericirea eternă.

Un alt aspect evidențiat a fost libertatea pe care tatăl o oferă fiului, libertate oferită fiecăruia dintre noi. Darul lui Dumnezeu pentru umanitate - libertatea – nu este condiționat de nimic. Tatăl nu pleacă în căutarea fiului, nu îi limitează orizonturile. Din contră, îi oferă posibilitatea de a experimenta totul așa cum dorește.

Acest procedeu al pedagogiei divine ne demonstrează tuturor nelimitata putere de iertare a Tatălui Ceresc, un Tată care prin iubirea Sa transformă inimi, dărâmă ziduri existențiale, convertește suflete și ne așteaptă pe fiecare dintre noi să ne întoarcem, purificați, în brațele Sale.

După încheierea celebrării liturgice, părintele Valentin Marcu a mulțumit celor prezenți pentru participare și rugăciune, amintind mesajul Preafericii Sale, cardinal Lucian Mureșan cu ocazia perioadei Triodului.

Rămânând în contextul mesajului, a urmat îndemnul la rugăciune pentru România, pentru semenii noștri și pentru reînflorirea "Grădinii Maicii Domnului".

Rugăciunea Tatăl Nostru, în fața mormântului Sfântului Petru, a conclus evenimentul de astăzi.

Următoarea celebrare organizată de Asociația "Inocențiu Micu - Klein" a credincioșilor greco-catolici români din Italia va avea loc în data de 30 aprilie 2017.

Foto / Text: Ioan - Ștefan Dumitraș

 Sursa:www.assimklein.it