Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

S-a încheiat reuniunea Consiliului celor nouă cardinali

 
S-a încheiat reuniunea Consiliului celor nouă cardinali
  • 16 Feb 2017
  • 2412

Prima reuniune din acest an al Consiliului celor nouă cardinali, instituit de către Papa Francisc în septembrie 2013, cu sarcina de a-l ajuta în conducerea Bisericii și în procesul de reformă al Curiei Romane, s-a încheiat ieri, 15 februarie.

Sistemul pentru alegerea noilor episcopi și necesitatea de a forma personal pentru sistemul financiar al Vaticanului, au fost câteva dintre temele examinate de către cea de-a XVIII-a sesiune al Consiliului cardinalilor, la care a fost prezent și Papa.

De asemenea, discuția s-a concentrat și pe reforma Congregațiilor pentru Evanghelizarea Popoarelor și pentru Bisericile Orientale și a Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios. S-a vorbit și despre cele trei instituții juridice: Administrația Apostolică a Penitenței (Penitenzieria Apostolica), Tribunalul Suprem al Signaturii Apostolice și Tribunalul Rotei Romane.

Următoarea reuniune a Consiliului Cardinalilor va avea loc în luna aprilie a acestui an.

 

Traducere: Liviu Ursu Sursa:news.va