Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Deținuții unui penitenciar din Milano îi scriu Papei

 
Deținuții unui penitenciar din Milano îi scriu Papei
  • 08 Mar 2017
  • 3046

Scrisori către Papa de la închisoarea San Vittore din Milano, pe care acesta o va vizita pe 25 martie, fiind totodată și primul Pontif care trece pragul acestui penitenciar.

„Dragă Papa Francisc, cu sinceritate vă spun că nu sunt foarte credincios”, scrie Ivan într-o scrisoare publicată în aceste zile împreună cu alte scrisori și îi cere Papei să se roage pentru familia sa, dându-i astfel încarcerării sale „un sens și puțină pace și liniște”. Și Massimo afirmă că nu are credință, dar îl așteaptă pe Papa ca pe un „frate”. Acesta mărturisește că a păcătuit: „am furat - scrie el - seninătatea mamei mele și am ucis încrederea tatălui meu”.

De asemenea, Alfredo i-a cerut Papei să-i ierte toate acele momente în care a făcut rău, propunându-și să nu mai repete acele acțiuni care l-au îndepărtat de familie. Apoi Mustapha, care este musulman afirmă că se simte bine primit de către Papa Francisc, care atunci când se roagă „nu face distincție de sex, rasă și în special de religie”.

Sunt istorii de suferință, de răni provocate loruși și altora, fiecare diferită de celelalte. Nu toți deținuții vor putea vorbi sau lua prânzul cu Papa, care se va opri la închisoare doar pentru câteva ore pentru o vizită care nu va fi formală, ci o întâlnire a sufletelor.

Traducere: Liviu UrsuSursa:it.radiovaticana.va