Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Doar prin solidaritate și bună primire putem aparține învierii

 
Doar prin solidaritate și bună primire putem aparține învierii
  • 17 Apr 2017
  • 2887

«Maica noastră cerească să ne ajute să credem cu tărie în învierea lui Isus, mirabil mister al mântuirii, și în capacitatea sa de a transforma inimile și viața», a spus papa Francisc luni, 17 aprilie 2017, la rugăciunea antifonului marian pascal 'Regina Coeli' care, în timpul Paștelui, înlocuiește cunoscuta rugăciune Îngerul Domnului.

Redăm mai jos reflecția papei Francisc de la întâlnirea de rugăciune 'Regina Coeli' de luni, din Piața Sfântul Petru.

«În această zi de luni, zi de sărbătoare, numită "Lunea îngerului", liturgia face să răsune vestirea Învierii proclamată ieri: "Cristos a înviat, aleluia!" În fragmentul din Evanghelia zilei putem surprinde ecoul cuvintelor pe care Îngerul  le-a adresat femeilor care au mers în fugă la mormânt, zicându-le: "Mergeți în grabă și spuneți discipolilor lui: 'A înviat din morți'" (Mt 28,7). Simțim îndemnul de 'a merge în grabă' pentru a vesti bărbaților și femeilor din timpul nostru acest mesaj de bucurie și de speranță ca fiindu-ne adresat și nouă. Mesaj de speranță, de speranță sigură, deoarece, din momentul în care, la ivirea zorilor celei de-a treia zi, Isus cel răstignit a înviat, ultimul cuvânt nu mai este moartea, ci viața! Aceasta este certitudinea noastră. Ultimul cuvânt nu este mormântul, nu este moartea, ci viața. De aceea repetăm mereu: 'Cristos a înviat'. Pentru că în El mormântul a fost învins; [în El] a luat naștere viața.

În virtutea acestui eveniment care constituie adevărata noutate a istoriei și a cosmosului, suntem chemați să fim bărbați și femei noi, potrivit Spiritului, afirmând valoarea vieții. Viața există! Acesta înseamnă deja începutul învierii. Vom fi bărbați și femei care aparțin învierii dacă, în mijlocul numeroaselor evenimente care tulbură lumea și a mondenității care îndepărtează de Dumnezeu, vom face gesturi de solidaritate și de bună primire, alimentate de dorința universală de pace și de aspirația la un mediu lipsit de degradare. Acestea sunt semne comune și umane dar care, însuflețite de credința în Domnul cel Înviat, dobândesc o eficiență cu mult mai superioară capacităților noastre. Da, pentru că Cristos este viu, Cristos este activ în istorie prin intermediul Spiritului Sfânt: răscumpără mizeriile noastre, ajunge la fiecare inimă și redă speranță oricui este oprimat și suferind.

Fecioara Maria, martoră tăcută a morții și învierii fiului său Isus, să ne ajute să fim semne clare ale lui Cristos cel înviat în mijlocul situațiilor din lume, astfel încât cei aflați în chinuri și dificultăți să nu rămână victime ale pesimismului, ale înfrângerii și ale resemnării, ci să găsească în mulți dintre noi acei frați și acele surori care să le ofere sprijin și consolare. Maica noastră să ne ajute să credem cu forță în învierea lui Isus: Isus a înviat, Isus este aici, printre noi, acesta fiind un minunat mister de mântuire ce are capacitatea de a transforma inimile și viața. Totodată, să mijlocească îndeosebi pentru comunitățile creștine persecutate și oprimate care, peste tot în lume, sunt chemate la o mărturie mai dificilă și mai curajoasă.

Și acum, în lumina și bucuria Paștelui, ne adresăm ei cu rugăciunea pe care – timp de cincizeci de zile – până la [solemnitatea] Coborârea Spiritului Sfânt ia locul rugăciunii Îngerul Domnului.»

După rugăciune Regina Coeli, pontiful a adresat un călduros salut pelerinilor italieni și din diferite părți ale lumii, prezenți în Piața Sfântul Petru:

«Doresc fiecăruia dintre voi să trăiască cu seninătate aceste zile din octava Paștelui în care se prelungește bucuria Învierii lui Cristos. Profitați de orice ocazie pentru a mărturisi pacea Domnului cel Înviat. Un Paște sfânt și fericit tuturor!», a spus papa Francisc la încheierea rugăciunii 'Regina Coeli', cerându-le pelerinilor să nu uite să se roage pentru el.

 

RV/AMSursa:ro.radiovaticana.va