Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: Conferința episcopului Paolo de Nicolò la Colegiul Pio Romeno

 
Foto: Conferința episcopului Paolo de Nicolò la Colegiul Pio Romeno
  • 27 Apr 2017
  • 2986

Pentru a doua oară, episcopul Paolo de Nicolò a fost prezent în mijlocul studenților Colegiului Pio Romeno pentru a ține o conferință cu teme de teologie pastorală.

După reluarea cadrului dogmatic central al misiunii creștine – taina Întrupării, Morții și Învierii Fiului lui Dumnezeu făcut om, actualizată în sacramentele Bisericii, oferind calea îndumnezeirii omului – Preasfințitul Paolo a prezentat trei criterii pentru a recunoaște voința lui Dumnezeu în viața noastră.

Voința Domnului este în primul rând simplă și clară. Dacă, în urma unui discernământ, ne găsim împotmoliți în felurite scenarii, argumente greu de urmărit sau posibilități care presupun traiectorii complicate, cel mai probabil nu suntem pe urmele chemării Domnului. Dacă o cale ne apare complicată, Dumnezeu nu este acolo.

Apoi, ea exercită o atracție misterioasă, discretă, insistentă. Este astfel intim legată de contemplație. Acest impuls nobil către încântarea gratuită este semn al unei voințe care lucrează în om (și) prin sentiment, delectare estetică, avânt meditativ.

În sfârșit, voința lui Dumnezeu ne aduce pace. Dacă un scenariu pus în fața ochilor minții ne dă un sentiment de pace, avem un bun indiciu că este de la Domnul. Pacea aduce forță și bucurie. Cea din urmă ne poartă spre a le arăta și celorlalți acțiunea minunată a lui Dumnezeu în viața mea. Dumnezeu este bucurie care e mereu în „surplus”, „dă pe afară”, aprinde tot mai multe inimi, cheamă către împărtășire.

Sunt datele unei vieți în care Persoana lui Dumnezeu coincide cu Prezența Sa. Persoana sa este în mod esențial locuire în adâncul creatului, adâncul inimii.

Mons. Paolo de Nicolò este episcop titular de Mariana, fost prefect al Casei Pontificale în perioada 1994-2012, deci colaborator apropiat al Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea și al Papei Benedict al XVI-lea. Este preot din anul 1960 și episcop din 2008.

Alin Vara

Foto: Ioan – Ștefan DumitrașSursa:pioromeno.com