Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Comunicat: Începe Sesiunea Plenară a CER la Cluj-Napoca

 
Comunicat: Începe Sesiunea Plenară a CER la Cluj-Napoca
  • 29 Apr 2017
  • 4190

COMUNICAT DE PRESĂ

 

„Iată acum cât este de bine şi de frumos, când fraţii sunt împreună în acelaşi loc!” (Ps. 132,1)

Cu bucurie, Eparhia de Cluj-Gherla primeşte vizita confraţilor episcopi catolici din eparhiile şi diecezele din România, cu ocazia Sesiunii de primăvară a Conferinţei Episcopilor din România (C.E.R.), ce se va desfăşura în perioada 3 - 5 mai 2017, la Cluj-Napoca. Această sesiune va fi onorată de prezenţa Ambasadorului Vaticanului la Bucureşti, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova. De asemenea, la acest eveniment va participa şi Episcopul romano-catolic de Chişinău, Excelenţa Sa Anton Coşa.

Întâlnirea arhipăstorilor catolici este, de fiecare dată, o frumoasă ocazie de comunicare, dezbatere şi colaborare pentru abordarea unor teme sau soluţionarea unor probleme de actualitate aflate pe agenda discuţiilor în plen şi pe secţiuni.

Aşa cum se obişnuieşte, la fiecare sesiune a Conferinţei Episcopilor Catolici, munca de reflecţie se va împleti cu rugăciunea. Vor avea loc două celebrări liturgice publice, în ziua de joi, 4 mai, la ora 17.00, la Catedrala greco-catolică „Schimbarea la Faţă”, în rit bizantin, iar a doua zi, vineri 5 mai, de la ora 7.30, la Biserica romano-catolică „Sf. Mihail”, în rit latin.

Episcopatul Catolic va avea şi alte puncte culturale în program, între care, participarea la spectacolul de operă „Don Carlo”, la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu, ca această sesiune de primăvară a C.E.R., să constituie un moment de întărire a comuniunii, colaborării şi împreună-lucrării Episcopatului Catolic, spre preamărirea lui Dumnezeu şi mântuirea sufletelor.

„Unde este unire acolo a poruncit Domnul binecuvântarea şi viaţa până în veac!” (Ps. 132,3).

Hristos a Înviat!

 

 

Biroul de presă

al Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla

 

Pr. Daniel AVRAM, consilier eparhial 

cu probleme de mass-media şi ecumenism