Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O regină mexicană a frumuseții face o schimbare radicală, alegând viața consacrată

 
O regină mexicană a frumuseții face o schimbare radicală, alegând viața consacrată
  • 03 Mai 2017
  • 2934

Esmeralda Solís Gonzáles este o tânără femeie mexicană, care a fost încoronată anul trecut ca regină a frumuseții, în orașul ei natal, iar acum s-a alăturat surorilor Clarise Misionare ale Sfântului Sacrament.

În vârstă de douăzeci de ani, Gonzáles a văzut cum povestea sa a devenit „virală”, în ultimele două săptămâni, pe rețelele de socializare, pe baza unei postări de pe pagina de Facebook, Miss Mexico.

Esmeralda s-a născut pe 12 aprilie 1997, în Valle de Guadalupe, statul Jalisco, dintr-o familie catolică. Acum locuiește în mănăstirea surorilor Clarise Misionare ale Sfântului Sacrament din Cuernavaca, în statul Morelos, după ce și-a abandonat cariera de nutriționist.

„Nu știi ce înseamnă viața consacrată, până când nu o trăiești. Până acum am reușit să văd dintr-o altă perspectivă ce este lumea și ce îți poate oferi,” a spus Esmeralda pentru CNA.

„Eram foarte fericită cu tot ce aveam, dar aceea nu se compară cu fericirea pe care Dumnezeu o pune acum în inima mea.”

Tânăra postulantă le-a întâlnit pe surorile Clarise Misionare, acum vreo cinci ani, la 14 ani, atunci când preocuparea ei pentru vocația călugărească „era trezită” prin „zile vocaționale, misiuni și tabere.”

În plus, ea a subliniat faptul că nu trecuse încă o lună de la concluderea procesului de discernământ, când, în martie 2017, a spus primul „da” vocației sale, cu ocazia Praznicului Bunei Vestiri.

„Timpul ales de Dumnezeu este perfect. În acest timp (de discernere), El mi-a permis să am niște experiențe, precum cea de a fi regină a frumuseții, și altele, care și-au lăsat pentru totdeauna amprenta și care mi-au dat posibilitatea să învăț foarte multe, pentru ceea ce avea să vină.”

Descoperirea vocației la care fusese chemată, a fost mereu prezentă în viața ei „ca un spin,” spune Esmeralda.

„Am realizat că trebuia să fac loc în viața mea, pentru a ști ce plan avea Dumnezeu cu mine. În timpul procesului de discernământ al vocației mele, am avut parte și de frică și de îndoieli, dar iubirea pe care Domnul nostru o arăta zilnic, m-a ajutat să depășesc descurajarea pe care o simțeam,” a spus ea.

Esmeralda a spus că a descoperit că Dumnezeu o chema „pentru a-l sluji într-o manieră radicală,” adică, de a-și schimba „viața îmbrățișând crucea lui Hristos și de a o iubi mai îndeaproape.”

„Am trăit puțină vreme după rigorile vieții consacrate, dar am fost foarte fericită,” a spus ea.

Pentru a-și descoperi vocația, Esmeralda a petrecut mult timp în rugăciune și făcând milostenie, „știind din afară, sau din lume”, ce implicații ar avea o asemenea schimbare.

„Schimbarea este grea pentru familie, pentru că implică detașarea de aceasta, dar eu am avut mereu sprijinul părinților, fraților și prietenilor adevărați. Chiar dacă aș fi putut să mă formez într-un alt cadru, cred că dacă Domnul îmi va cere, atunci, voi putea da roade altfel,” a spus ea, pentru CNA.

Esmeralda a adresat câteva cuvinte tinerilor spunând că, într-o vocație, vor avea parte de dificultăți, „dar, dacă te duci și îl iei de mână pe Dumnezeu, vei fi mereu în stare să faci pasul următor.”

„În viața călugărească, fiecare nouă zi este un nou început și o nouă oportunitate de a extinde Împărăția lui Dumnezeu. Aceasta implică numeroase sacrificii, dar sunt mereu răsplătite cu fericire, ” a spus ea.

Tânăra novice a mai spus că „realitatea și presupusa fericire, pe care lumea aceasta le vinde, sunt foarte atractive”, dar „este necesar să-ți ațintești ochii pe lucrurile cele de pe urmă.”

„Nu trebuie să-și fie frică. Dacă Dumnezeu te cheamă, el va avea grijă de toate. Tot ceea ce trebuie să faci este să-l primești cu multă pace, bucurie și încredere. Cred că frica este o mare scuză, care este responsabilă de trunchierea adevăratei fericiri, pe care numai

Dumnezeu o poate oferi,” a spus ea.

Clarisele Misionare ale Sfântului Sacrament, sunt un Institut Religios Pontifical, fondat de Fericita María Inés Teresa Arias în 1945 la Cuernavaca, Mexic.

Spiritul Institutului este euharistic, marian, preoțesc, misionar și este centrat pe Isus din Sfântul Sacrament.

Misionarele lucrează, printre altele, în clinici, cu grupuri de tineri, în grădinițe și școli, cămine universitare, centre de exerciții spirituale, misiuni. Sunt prezente în Mexic, Costa Rica, Argentina, Statele Unite, Spania, Italia, Irlanda, Rusia, Japonia, Coreea, Indonezia, Sierra Leone, Nigeria, Vietnam și India.

Traducere: Ștefan MunteanuSursa:assimklein.it