Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: PS Claudiu la simpozionul „Identitatea unei misiuni viitoare, între trecut și prezent”

 
Foto: PS Claudiu la simpozionul „Identitatea unei misiuni viitoare, între trecut și prezent”
  • 06 Mai 2017
  • 3697

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înființarea Congregației pentru Bisericile Orientale și a Institutului Pontifical Oriental din Roma, a avut loc în aceste zile la Institutul Pontifical Oriental simpozionul „Identitatea unei misiuni viitoare, între trecut și prezent”.

Din partea Bisericii Greco-Catolice din România a participat Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. Tot în cadrul simpozionului, Ierarhul român a luat parte la o masă rotundă pe tema „Scrisoarea apostolică 'Misericordia et misera': noi provocări pastorale în Europa și în Orientul Mijlociu”. Semnalăm prezența la eveniment și a Secretarului Congregației pentru Bisericile Orientale, Arhiepiscopul Cyril Vasil'.

Preasfinția Sa Claudiu a vorbit despre milostivire și despre căutarea de forme noi ca semne de propus credința, plecând de la întâlnirea personală cu Isus.

Simpozionul s-a încheiat cu un concert susținut de coralele colegiilor pontificale din Roma, printre care și corul Colegiului Pio Romeno.

 

Biroul Arhieparhial de Presă