Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

UNESCO va declara „Drumul Sfintei Familii” patrimoniu mondial al umanității

 
UNESCO va declara „Drumul Sfintei Familii” patrimoniu mondial al umanității
  • 22 Mai 2017
  • 3634

UNESCO se pregătește să recunoască drept „patrimoniu mondial” al umanității „Drumul Sfintei Familii”, itinerariul care unește locurile traversate conform tradiției de Maria, Iosif și Pruncul Isus,  atunci când au găsit refugiu în Egipt, pentru a scăpa de violența lui Irod. Adel al Gindy, directorul general al relațiilor internaționale ale Autorității pentru dezvoltarea turismului egiptean, a raportat această știre mass-mediei.

Și Papa Francisc, în discursurile sale prilejuite de recenta vizită în Egipt (28-29 aprilie), a făcut referire de mai multe ori la ospitalitatea oferită de această țară Pruncului Isus, lui Iosif și Mariei, constrâși la exil. Pe data de 9 mai, la mai puțin de două săptămâni de la vizita Papei, Ministrul de Turism din Egipt, Yahiya Rashid, s-a aflat la Vatican pentru a prezenta programul „Călătoria Sfintei Familii”.

Obiectivul este acela de a introduce și pelerinajele în acele locuri asociate în mod tradițional cu trecerea Sfintei Familii, în pachetele turistice care valorifică patrimoniul istoric și arheologic lăsat moștenire de civilizația egipteană.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:iltimone.org