Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Pelerinajul de primăvară de la Blaj-Cărbunari

 
FOTO/VIDEO: Pelerinajul de primăvară de la Blaj-Cărbunari
  • 28 Mai 2017
  • 4369

Astăzi, 28 mai 2017, a avut loc tradiționalul pelerinaj al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj).

În ciuda vremii nefavorabile din ultimele zile, credincioșii au venit în număr mare pentru a o cinsti pe Maica Sfântă și pentru a primi haruri deosebite de la Fiul său.

La ora 10.00 a început Sfânta Liturghie Arhierească, celebrată de către Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, de Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Episcop eparhial de București, împreună cu un sobor de preoți și doi diaconi. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul studenților teologi al Seminarului Arhiepiscopal Major din Blaj.

(GALERIE FOTO I)

(GALERIE FOTO II)

Cuvântul de învățătură a fost ținut de către Preasfinția Sa Mihai. Acesta a vorbit despre căutarea chipului adevăratului Dumnezeu, despre apropierea Lui față de oameni, despre iubirea Sa, și despre bucuria pe care o avem atunci când Maica Domnului este cu noi.

VIDEO. Predica Preasfinției Sale Mihai:

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa Claudiu a transmis binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, le-a vorbit celor prezenți despre importanța Sanctuarului de la Cărbunari și a rostit rugăciunea de consfințire a familiei la Fecioara Săracilor.

 VIDEO. Cuvântul Preasfinției Sale Claudiu și rugăciunea de consfințire:

Credincioșii care au participat la acest pelerinaj, îndeplinind anumite condiții, s-au putut bucura de primirea indulgenței plenare.

 

Biroul Arhieparhial de Presă

 

Știri din aceeași categorie