Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

A fost înființat Observatorul privind respectarea libertății religioase în lume

 
A fost înființat Observatorul privind respectarea libertății religioase în lume
  • 14 Iul 2017
  • 3299

A fost înființat la Roma „Observatorul privind respectarea libertății religioase în lume”. Prezentarea acestuia a fost făcută de ministrul de externe italian, Angelino Alfano, în cadrul unei conferințe internaționale organizată în colaborare cu Institutul pentru Studii Politice Internaționale, în prezența Mons. Paul Gallagher, „ministrul de externe” al Vaticanului. Observatorul va monitoriza condițiile minorităților religioase din întreaga lume, pentru a consolida protecția și a formula propuneri pentru activitățile de sensibilizare.

Observatorul va fi prezidat de Salvatore Martinez, președintele fundației „Centrul internațional Familia din Nazaret”, din Vatican. Ceilalți membri sunt: Alessandro Monteduro, director al asociației „Ajutor Bisericii care suferă”, Ricardo Redaelli, profesor la Universitatea catolică din Milano, ministrul plenipotențiar Fabrizio Petri și consilierul  Massimo Santoro.

„Actele de barbarie ale căror victime suntem în Orientul Mijlociu, a comentat Mons. Gallagher, sunt anterioare perioadei Isis. Creștinii și alte minorități se simțeau deja cetățeni de categoria a doua. Misiunea constă acum în apărarea drepturilor tuturor, indiferent de credință sau de origine”.

„Dreptul la rugăciune - afirmă Alfano, explicând sensul inițiativei - este un drept natural. Oamenii se rugau cu mult înainte de formarea statelor. Libertatea religioasă este cuprinsă în legile noastre. Nu se acordă, ci se recunoaște, deoarece precede constituției”. Apărarea libertății religioase, insistă Alfano, „este un element central al politicii externe italiene, în cadrul apărării drepturilor omului”.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:avvenire.it