Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Benyamin Netanyahou a adus un omagiu Cardinalului Lustiger, la Notre Dame din Paris

 
Benyamin Netanyahou a adus un omagiu Cardinalului Lustiger, la Notre Dame din Paris
  • 19 Iul 2017
  • 1747

Prim-ministrul israelian a încheiat luni vizita sa oficială în Franța, printr-o vizită privată a Catedralei din Paris. Ocazie cu care i-a adus un omagiu Cardinalului Jean-Marie Lustiger, decedat în urmă cu aproape zece ani.

Vizitele personalităților se succed la Notre-Dame de Paris în această lună iulie. După cea a Melaniei Trump și Brigitte Macron, care au venerau Coroana Sfântă în 13 iulie, a fost rândul lui Benyamin Netanyahou și a soției sale Sara să vină și să admire bijuteria gotică de pe Ile de la Cité, pe 17 luni iulie.

Acestă vizită privată a încheiat sejurul parizian al șefului guvernului israelian, invitat de Emmanuel Macron să participe duminică la ceremonia comemorativă de la Vel d'Hiv.

Timp de aproape cincizeci de minute, cuplul a mers pe sub arcadele celui mai vizitat monument din Europa. Dar punctul culminant al acestei vizite a fost, fără îndoială, atunci când Benyamin Netanyahou împreună cu soția sa au păstrat un moment de reculegere în fața unei plăci dedicate memoriei Cardinalul Jean-Marie Lustiger, Arhiepiscop al Parisului din 1981 în 2005, trecut la cele veșnice de aproape zece ani, pe 5 august 2007.


„Am rămas evreu“

O figură în fața căreia președintele Likud-ului nu a putut rămâne insensibil: născut într-o familie de evrei pe nume Aaron, cardinalul Lustiger s-a convertit în timpul celui de-al doilea război mondial. Întristat de uciderea mamei sale în lagărul de la Auschwitz-Birkenau în 1943, a intrat în seminarul Carmelitan în 1944.

Pe placa dedicată marelui Cardinal al Parisului, care printre altele a iubit România și pe români, stă scris un citat din Jean-Marie Lustiger: „M-am născut evreu. Am primit numele bunicului meu patern, Aron. Am devenit creștin prin credință și botez, am rămas evreu cum apostolii au rămas."

 

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org